Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Vintage villitsee kivijalassa - kunnostamattomat huonekalut suorastaan viedään käsistä

Vaikka sosiaalinen media on ollut vahvana taustalla, ovat asiakkaat löytäneet kiitettävästi myös tänne Palokunnankadulle, Korentotorin yrittäjä Anna Kuukasjärvi myhäilee.

Nostalgiannälkä voi iskeä ihan yllättäen. Palokunnankadulla sijaitsevan Korentotorin ovi käy tiuhaan, kun ohikulkijat huomaavat puodissa vanhoja huonekaluja ja muuta 1960–70-lukujen tavaraa.

Vanha sinkkiämpäri, hylly ja lamppu saavat hetkessä uuden kodin.

Syyskuussa vanhojen tavaroiden kivijalkaliikkeen avannut Anna Kuukasjärvi hämmästelee puotinsa saamaa suosiota.

– Kunnostamattomat huonekalut suorastaan lähtevät käsistä, hän kertoo.

Aiemmin Kuukasjärvi kunnosti huonekalut ennen myyntiä, mutta käsittelemättömien tavaroiden kysyntä yllätti. Nyt tarjolla on pääasiassa vanhaa tavaraa alkuperäisessä kunnossaan.

– Eletyn elämän näkyminen tuo tavaroihin sielukkuutta ja ne ovat kunnostamattomina myös halvempia. Lisäksi monet haluavat itse tuunata omat huonekalunsa.

 

Hämeenlinnalainen päätyi yrittäjäksi puolivahingossa.

– Rakastan vanhojen huonekalujen estetiikkaa. Niiden kunnostaminen oli minulle harrastus, mutta kun lapset pääsivät päiväkotiin, tuntui luontevalta jatkaa. En suunnitellut yrittäjäksi ryhtymistä, mutta oma yritys mahdollistaa ammattimaisen toimimisen.

Kuukasjärvellä on entisessä asuinpaikassaan Kouvolassa yhä vuonna 2016 perustettu sadan neliön varastomyymälä. Palattuaan perheensä kanssa kotikonnuilleen hän avasi liikkeen myös tänne.

– Käyn Kouvolassa edelleen pari kertaa viikossa.

Sosiaalinen media on ollut alusta asti vahvasti toiminnassa mukana.

– Silti perustin aika nopeasti myös kivijalkaliikkeen. Somen ja Matkahuollon ansiosta tavarat voivat nykyisin olla monessa paikassa.

 

Vanhojen tavaroiden myynti vaatii paljon etsintää sekä ajokilometrejä. Kuukasjärvi ostaa tavaroita suoraan asiakkailta. Vinkkejä kohteista hän saa sekä omilta asiakkailtaan että kontakteiltaan.

– Noudan tavaraa usein eri puolita Suomea. Olen yrittänyt tehostaa toimintaa ja ostan nykyisin isomman erän tavaraa kerralla, tosin 1950–60-lukujen liinavaatekaapit tai viilutetut senkit tekevät sen suhteen poikkeuksen.

Vanhoissa huonekaluissa ja tekstiileissä on myös omat riskinsä.

– Myyntiin ei koskaan oteta tavaraa, josta tiedetään, että se on ollut hometalossa, taikka jos on epäilys luteista tai koista.

Kaikki myyntiin tuleva tavara tarkistetaan ja pestään.

– Suosittelen asiakkaita pesemään tekstiilit ennen niiden käyttöönottoa tai tuulettamaan talvella pakkasessa.

 

Aina ei tavaroiden taustoista ole tarkkaa tietoa.

– Asiakkaille kerron aina sen, mitä tiedän. Leimoista saa tietoa ja aikaisemmin esimerkiksi huonekaluihin myös kirjoitettiin. Lisäksi ikäihmisillä on usein esineisiin liittyviä tarinoita kerrottavanaan.

Huonekalut ovat pääasiassa 70-luvulta tai vanhempaa, poissulkien nimekkäiden suunnittelijoiden design, joka voi olla uudempaakin.

– Ajatuksena on, että jatkossa otamme tähän liikkeeseen tuotteita valikoidummin. Myös toisen myymälän avaaminen on suunnitteilla, mutta edetään asia kerrallaan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

25.9.2020