fbpx
Kaupunkiuutiset

Virvelissä lentää pallo ja läppä

Virvelin Rantakrouvin isäntä Jouko Malin ja lentopalloveteraani Jouko Uschanoff hymyilevät kilpaa kertoessaan, miten Virvelinrannassa on tänä kesänä kuhissut väkeä keskellä viikkoakin.

Terassilla ja lentopallokentällä on pidetty porukalla hauskaa biitsivolley-illoissa, eikä menoa ole haitannut edes sade tai koleus. Toista kesää pyörivästä harrastussarjasta on tullut varsinainen piristysruiske koko ravintolalle.

Noin sata pelaajaa

Puulaakityyliin tiistaisin ja torstaisin pelattavien pelien osallistujamäärä on kasvanut viime kesän 6 joukkueesta 22 joukkueeseen. Yhteensä pelaajia, miehiä ja naisia, on mukana satakunta. Sarjoja on kaksi, ja toinen niistä on tarkoitettu ravintolaporukoille.

Suurimpaan, Seminaarin koulun joukkueeseen kuuluu kymmenen pelaajaa, mukaan lukien opettajat Jukka Virtanen ja Jenni Lehtilä. Viime viikolla parivaljakko oli myös tuomarointivuorossa, kun Kiwat Autot ja ViPa (Visamäen Paholaiset) ottivat mittaa toisistaan.

– Nyt on oikein kivaa, kun säät paranivat. Alkuun tarvittiin coretexeja päälle, oli niin kylmää ja sateista, he nauravat.

Seminaarin koulussa on Virtasen ja Lehtilän mukaan liikunnallinen työryhmä, jota biitsivolley vielä entisestään yhdistää.

– Tärkeintä on, että saimme porukkaa yhteen ja on mukavaa. Tämä on parasta liikuntaa, mitä kesällä voi harrastaa. Olemme aiemmin osallistuneet yhdessä myös polttopalloon ja salibandyyn, intoa löytyy joka lajiin, he kertovat.

Pientä napinaa kuulemma tuomioista kentältä silloin tällöin kuuluu, mutta toisaalta jokaiselle sääntö on selvä: tuomari on aina oikeassa.

Koko ajan lisää väkeä

Pelaajien lisäksi ottelut houkuttelevat kentän laidalle katsojia.

– Ilman biitsivolleyta ei olisi tällaisia tiistai- ja torstai-iltoja kuin nyt on ollut. Jokelle (Uschanoff) kiitokset pelien järjestämisestä, se on ollut kova homma, Malin kiittelee.

Uschanoff on pannut ilahtuneena merkille, miten hämeenlinnalaiset ravintoloitsijat ovat kavereita keskenään. Valkeakoskeltakin on mukana Panama-ravintolan joukkue. Mitään poikkipuolista sanaa ei ole kuulunut koko aikana keltään.

– Kun ihmiset ovat nähneet, miten kivaa peli-illoissa on, he kysyvät, pääsisikö vielä mukaan. Jatkuvasti joukkueita on tullut lisää. Ja paikalla on ollut myös tunnettuja lentopalloilijoita, kuten maajoukkuepelaaja Jukka Lehtonen ja muita liigapelaajia, hän kertoo.

Biitsivolley on Malinin mukaan tosi sosiaalinen ja rennon mukava tapahtuma. Väkeä paikalle mahtuu paljon, sillä täksi kesäksi hän laajensi sekä terassia että sen nurkalla sijaitsevaa pelipaikkaa entisestään. Nyt pelkästään biitsialueella on 400 ja koko ravintolassa 680 asiakaspaikkaa.

– Kenttä tuli maksamaan melkoisesti, mutta tänä vuonna se jo kuokkii itsensä takaisin, hän sanoo.

Hauskoja tarinoita

Kaikenlaisia huvittavia sattumuksiakin on jo muistoihin kirjautunut otteluiden tohinasta. Tarinaa vaikkapa vesille karanneen pallon metsästyksestä voi lukea Facebookin virvelibiitsi-sivuilta.

Tänä kesänä alkupelit jatkuvat heinäkuun ajan, ja elokuussa on luvassa jakoja tason mukaisiin lohkoihin, joissa selvitetään voittajat. Järjestäjät ovat luvanneet päättäjäisissä mestareille hyvät palkinnot.

Ensi kesäksi Malin ja Uschanoff suunnittelevat vielä laajentavansa sarjaa nykyisestä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset