fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Voice of Finlandin voittaja joulukonsertissa Iittalassa – Kalle Virtanen esittää laulun, jossa on pakko antaa kaikkensa

Joulukonsertissa esiintyvä Kalle Virtanen kertoo, mitä laulukilpailu tv-yleisön edessä toi tullessaan.
Kalle Virtanen tunnustautuu suureksi joululaulujen ystäväksi. Kuva: Stefanie Tuurna

Tenori Kalle Virtanen esiintyy 21. marraskuuta Iittalan musiikin kesä ry:n jouluisessa Kuulkaa kuinka kellot soivat -konsertissa Iittalan yhtenäiskoulussa.

Tänä vuonna Voice of Finlandin voittanut laulaja tuli hämeenlinnalaisille tutuksi jo Iittalan musiikkijuhlilla kesällä 2019, kun hän esitti pääroolin Toivo Kuulan elämästä kertovassa kamarioopperassa Yllätä ikuinen virta.

Millainen kokemus Kuula-ooppera oli sinulle?

– Olihan se hienoa päästä esittämään oikeata historiallista henkilöä ja vielä suomalaisen musiikin merkittävää hahmoa. Koin isoa vastuuta siitä, että minun piti olla hänen elämästään perillä.

Miksi lähdit Voice of Finlandiin, oliko kynnys korkea?

– Haku ohjelmaan oli juuri koronakevään alussa, kun kaikki oopperatyöt loppuivat kuin seinään. Oli siinä kynnystäkin ja mietin pitkään, että menetänkö jotenkin uskottavuuttani. Tulin siihen tulokseen, ettei urani niin ihmeellinen ole ja näkyvyyttä lähdin tavoittelemaan.

Mitä uutta opit ohjelmasta?

– Pääsin näkemään ja kokemaan kevyen musiikin ammattipiirien tekemistä ja sen, miten iso viihdekoneisto synnyttää musiikillisen shown.

Oopperalaulajat harvoin menestyvät näissä kisoissa. Yllätyitkö voitosta?

– En ainakaan lähtenyt sillä asenteella, että tämä pitää nyt voittaa. Kun väki väheni, aloin miettiä, että niin saattaisi käydä, mutta alussa en osannut sellaista toivoakaan.

Mitä voitto on tuonut tullessaan?

– Kiinnostusta on ollut paljon ja olen puolisoni Stefanie Tuurnan kanssa esiintynyt yksityistilaisuuksissa ja konserteissa. Voittoon kuuluu myös kolmen singlen levytyssopimus ja ensimmäinen niistä julkaistaan vielä tämän vuoden puolella.

Käsikirjoitit puolisosi säveltämän kamarioopperan The Box, jota esitettiin Aleksanterin teatterissa. Kuinka se syntyi?

– Stefanie on säveltänyt useita oopperoita ja minä tykkään kirjoittaa dialogia, jossa tulee esiin myös ihmisen sisäinen maailma ja ajatustenvaihto.

Millaisen vastaanoton teos sai?

– Oikein hyvän, vaikka rajoitukset karsivatkin yleisömäärää. Saimme kivat arvostelut ja positiivista palautetta katsojilta.

Millaisia odotuksia sinulla on Iittalan joulukonsertista?

– Olen suuri joululaulujen ystävä ja suomalaisilla on siinä suhteessa rikas perinne. Meillä on loistavia kappaleita, joissa on hieno tunnelma ja sellaista pysyväisyyden tuntua.

Mitä aiot esittää konsertissa?

– Laulan ainakin Tuomas Nikkasen Kuulkaa kuinka kellot soivat ja Sylvian joululaulun. Lisäksi esitän Beatriz Maciasin kanssa duettona Adolphe Adamin Oi jouluyön. Se on klassikko, jota ei voi vain lauleskella. Siinä pitää antaa kaikkensa.

Virtasen lisäksi konsertissa esiintyvät sopraano Beatriz Macias, sopraano Riitta Muikku-Piirainen, pianisti Tuomas Nikkanen sekä Anne Laatikainen ja Noora Herranen.

Lisätietoja nettisivulla iittalanmusiikinkesa.fi.

Jouluinen konsertti su 21.11. kello 17 Iittalan yhtenäiskoulussa (Hollaajankatu 2).

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset