fbpx
Kaupunkiuutiset

Voice of Finlandin voittaja saattaa tulla Hämeenlinnan seudulta – Vai olisiko tässä kisassa parempi tulla vain toiseksi?

AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas
AP Sarjanto Kuva: Toni Rasinkangas

Tunnustan avoimesti kytänneeni telkkarista kaikki Voice of Finlandin kaudet.

Ohjelmahan on kovasti koukuttava ja tarjoaa lämpimiä myötäelämisen hetkiä, mutta on myös läpeensä raakaa bisnestä.

Tällaiset kykykilpailut on myyty aikanaan kansalle jonkinlaisina tulevaisuuden tähtien synnytyspajoina. Kylmät tilastot ovat kuitenkin vuosien saatossa osoittaneet, että valtaosa kisojen voittajista on kadonnut musiikin marginaaliin tai etsinyt muita töitä.

Suuri hiljaisuus

Onhan se härskiä, ettei formaatin tärkein tuote olekaan kilpailun voittaja, vaan ohjelma itse, joka poikii käynnissä ollessaan valtavan määrän euroja mainostajien, lehtijuttujen ja äänestyspuheluiden kautta. Kun kisa on ohi, seuraa suuri hiljaisuus.

Voittaja on jatkossa sidottu ehkä vuosiksi levy-yhtiöön, joka vitkuttelee, odottaa ihmettä ja lopulta julkaisee jonkun kisälliporukan sorvaaman rallin iskelmien hautausmaalle.

Monesti olen miettinyt, olisiko tässä kisassa parempi tulla vain toiseksi. Näkyvyys on nimittäin pitkälti samaa luokkaa kuin voittajalla, mutta finaalin jälkeen koittaa vapaus etsiä kaikessa rauhassa sitä omaa musiikillista linjaa.

Nykypäivän tähdet syttyvät nimittäin jossain ihan muualla kuin isojen levy-yhtiön biisipajoissa. Läpimurron jälkeen jotkut heistä päätyvät monikansallisen firman talliin, mutta se on jo kokonaan toinen juttu.

Karvat pystyssä

Kaikelle tälle olen voinut vain paheksuvasti tuhahdella ja kohautella olkapäitäni.

Tällä kaudella on kuitenkin mukana viisi hämeenlinnalaista ja yksi turenkilainen laulaja. Kuinka ihmeessä pysyn nyt nahoissani?

Jotkut kilpailijoista tunnen oikein hyvinkin. Olen ottanut jo alkutäpinöissä huolella pulttia.

Karvani nousevat pystyyn, kun tuomaristossa istuvat vinkujat ja rämpyttäjät puhuvat Aleksi Aromaan tai Sanni Reilinin kaltaisille meritoituneille virtuooseille kuin lapsille.

Oikeusmurhia tiedossa

Ennustan itselleni raskasta kevättä, sillä myös Silja Muttonen ja naapurikylän Anniina Henttonen ovat upeita laulajia ja hienoja tyyppejä. Tällä viikolla paikallinen katras saattaa vielä kasvaakin.

Tulen näkemään tv-ruudussa monta oikeusmurhaa, kun tuomarit sohlaavat omia valintojaan jonkun hämärän kaupallisen skenaarion pohjalta, kun loppujen lopuksi äänen piti ratkaista.

Onneksi kansa lopulta päättää voitosta ja toivotaan, ettei se tällä kertaa ole kuoleman suudelma kenenkään uralle.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset