fbpx
Kaupunkiuutiset

Voimamiehen huumori puree lavalla ja levyllä

Sami Huhtala tunnetaan useita maailmanmestaruuksia voittaneena penkkipunnerruksen huippunimenä, mutta viime vuosina hän on laajentanut reviiriään kovalla vauhdilla viihteen eri osa-alueille. Hämeenlinnalaiselle urheiluhierojalle urkeni uusi ura television kautta.

– Mua pyydettiin Prostunt-nimiseen ryhmään ja tein kohtauksen tv-sarjaan Duudsonit tuli taloon, Huhtala kertoo.

– Kun jakso esitettiin, puhelin alkoi soida ja tuli kutsuja koekuvauksiin. Kolmen vuoden aikana olen ollut mukana 250 eri tuotannossa. Siellä on kaikenlaista mainoksista ja musavideoita muutaman kohtauksen rooleihin.

Huhtala saa ymmärrettävistä syistä usein esittää vartijaa, portsaria tai kovaotteista rikollista. Erilainen tehtävä hänellä on Nils-Erik Ekblomin tuoreessa elokuvassa Pihalla, jossa hän esittää homoseksuaalisuutensa löytävän nuoren pojan isää. Tähän asti suurin rooli on suomalaisessa supersankarielokuvassa Rendel, joka tulee ensi-iltaan syyskuussa.

– Elokuva kävi Cannesissa ja oli aika suosittu. En halua spoilata juonta, mutta sen verran voin kertoa, että meikäläinen on pahisten puolella, toisena osapuolena hiukan hönössä parivaljakossa.

– Olen tykännyt paljon työskennellä Lauri Nurksen kanssa, joka on erittäin hyvä ohjaaja. Olin “tatuoitu mies” tv-sarjassa Luottomies ja Tappajan näköinen mies -elokuvassa esitin Karhuryhmän komentajaa.

Myös lavakomiikan pariin Huhtala ajautui kuin sattumalta. Hänet kutsuttiin mukaan roast-tapahtumaan, jossa hiillostuksen kohteena oleva päähenkilö joutuu kuuntelemaan herjoja itsestään.

– Yksi mukana olevista koomikoista kehui, että äijähän veti tosi hyvin ja kun samaa lajia tehtiin enemmän, sain kannustusta muun muassa Miika Petterssonilta. J.P. Kangas on mua eniten jeesannut ja hänen kanssaan on yhdessä kirjoitettu juttuja.

Koomikko XL Sami laskee sumeilematta leikkiä omasta olemuksestaan ja taustastaan.

– Kyllä se oli heti selvää, että kun on tämän näköinen, kannattaa ensimmäiseksi alkaa puhua hormoneista.

– Otan sillä tavalla ihmisiltä aseet pois ja he huomaavat, että tuohan on ihan rento tyyppi, jolle uskaltaa nauraa.

Samaa itseironia tihkuu myös XL Samin julkaisema musiikkivideo Ysärikroppa. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Joni Masko, johon Huhtala tutustui erään komediasarjan kuvauksissa. Musiikillisesti laulu on kuin kunnianosoitus Leevi & The Leavings -yhtyeelle.

– Biisi naureskelee nykyajan ulkonäkökeskeisille asenteille. Videon tarinassa kuitenkin se huonokuntoinen reppana kaveri pokaa mimmin ja meikäläinen jää yksin salille pumppailemaan.

Ysärikropan ensimmäisen version konemusiikkitausta sai lisukkeekseen verta ja lihaa, kun Huhtala pyysi apuun lapsuudenkaverinsa “Kurva” Kurvisen.

– Nähtiin Samin kanssa pitkästä aikaa Goodmanin parkkihallissa ja samana iltana hän lähetti äänitteen sähköpostilla, Kurvinen kertoo.

– Lisäsin siihen sitten kitaraa, bassoa ja muita sovitusideoita. Koko homma saatiin nopealla aikataululla tehtyä.

Ysärikroppaa katsottiin muutamassa päivässä yli 11 000 kertaa YouTube-palvelussa ja video herätti Aikakoneesta tutun levymoguli Maki Kolehmaisen huomion.

– Levytyssoppari tehtiin Helsinki Recordsin kanssa 13. kesäkuuta ja uusia kappaleita on tulossa.

– Makia tässä jutussa erityisesti kiinnosti kontrasti meikäläisen ulkoisen olemuksen ja luonteen välillä. Mähän olen hyvin lempeä mies, joten samalla huumoripuolella jatketaan.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset