fbpx
Kaupunkiuutiset Janakkala

Voiman viimekeväinen näytelmä vihdoin ensi-iltaan – Tohvelisankarin rouva tuo komediaa lokakuuhun

Katsomossa turvallisuus huomioitu, kasvomaskien käyttöä suositellaan.
Juulia-rouvan (Nina Ovaskainen) pauloihin sotkeutuu myös Veijo-herra (Mika Koskinen).

Vaikea vuosi veti harrastajateatterien toiminnan hiljaiseksi. Janakkalan Leppäkoskella Voiman näyttämö haluaa kuitenkin tarjota yleisölle komedian viihdykkeeksi lokakuun aikana.

Näyttämö on harjoitellut valmiiksi Maria Jotunin kirjoittaman komedian Tohvelisankarin rouva. Näytelmä saa ensi-iltansa sunnuntaina.

Voiman näyttämö oli jo viime talvena työstänyt tätä näytelmää, mutta juuri kun se piti keväällä esittää, pani epidemia tilaisuuksien järjestäjät perumaan aikeensa. Elokuussa teatteri aloitti harjoitukset uudestaan, ja lokakuulle on sovittu kymmenen esityskertaa.

Tuore versio suosikkinäytelmästä

Tohvelisankarin rouvan on ohjannut Taru Kivinen. Näytelmä on pitkään kuulunut teatterien suosikkeihin ja nyt Leppäkoskella siitä nähdään tuore versio. Parisuhteet sekoilevat vähintään yllättävästi ja paahtava rahanhimo luo tapahtumiin omat kuvionsa. Samoista aineksista ammennetaan yleisön suosimia käsikirjoituksia edelleen.

Ohjaaja pohtii, että näytelmän hahmot ovat täysin tunnistettavia haluissaan, kaipuussaan, ahneudessaan ja omaneduntavoittelussaan.

Turvallisuus huomioitu

Näytelmän esittäminen Voiman omalla talolla halutaan tehdä mahdollisimman turvalliseksi. Katsomossa käytetään irtotuoleja, jotka voidaan asettaa riittävälle etäisyydelle toisistaan. Ohjeiden mukaisesti kasvomaskin käyttöä suositellaan.

Voima tulee myös seuraamaan viranomaisten kantaa siihen, voidaanko kymmenkunta esitystä viedä läpi.

Ensi-ilta Janakkalassa Leppäkosken Voiman näyttämöllä sunnuntaina 4.10. kello 15.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset