Kaupunkiuutiset

Vönerit tulivat Berfiniin

Ravintola Berfin sai ensimmäisenä hämeenlinnalaisravintolana listoilleen Vönerin vegaaniset pitsat ja kebabit. Myös vegaaniburgerit ovat nyt Berfinin listoilla. Perinteiset kebabit, pitsat ja burgerit säilyvät edelleen ravintolan tarjonnassa.

Ravintoloitsija Fatih Yavuz sanoo hänen vaimonsa Elina Yavuzin ideoineen uuden tuotekokonaisuuden hankkimisen Turuntien ravintolaan.
Vönerissä on lihamainen koostumus ilman lihaa. Mausteet ovat eri kuin lihadönerissä.
– Vegaaniaterioiden suosio on vahvassa kasvussa, sen vuoksi halusimme laajentaa tarjontaa sille rintamalle, Fatih Yavuz sanoo. 

Berfin toimittaa ateriat viiden kilometrin alueella myös kotiin saakka. 25 000 onnistuneen kotiinkuljetuksen kunniaksi ravintola sai tunnustusta. Fatih Yavuzin mukaan kuljetuksissa lähestytään pian 50 000:n rajapyykiä.

Vönerin taustalla on Suomessa kebabina tunnettu döner, turkkilainen döner kebab, joka tarkoittaa pyörivää paistettua lihaa. Alkuperämaissa kebab voi tarkoittaa mitä tahansa paahdettua naudan- tai lampaanlihaa tai kanaa, ja kebablajeja on useita. 

Nykyisen döner kebabin kehitti Iskender Efendi (1848–1934) Turkissa, Bursassa. Iskender-kebab on saanut nimensä häneltä.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset