fbpx
Kaupunkiuutiset

Voutilakeskus sai ikioman bussipysäkin

Voutilakeskuksen Sinisiivessä järjestettiin torstaina uuden bussipysäkin avajaiset. Reilut kolmisenkymmentä henkeä oli paikalla, kun oleskelutilaan rakennettu Sinervaara-pysäkki vihittiin käyttöön.

Kaupungin eri toimialat olivat yhteistyössä mukana. Vekka Liikenne lupautui bussipysäkin kummiksi ja lahjoitti pysäkkiin teeman mukaista rekvisiittaa. Puiset kyltit puolestaan olivat Pysäkin Voutilakeskuksessa kokoontuvan miestenryhmän käsialaa.

– Kyseessä on huikea moniammatillinen ja toimintarajat ylittävä yhteistyön tulos, ohjaaja Susanna Nummela suitsuttaa.

Oikeaa bussipysäkkiä muistuttavasta pysäkistä on konkreettista apua muistisairaiden hoitotyössä.

– Idea on muhinut jo vuosia, ja viime syksynä Sinisiiven tiimi päätti viedä asiaa eteenpäin, Nummela jatkaa.

Perushoitaja Heini Savikko aikoo käyttää muistisairaiden osastolle rakennettua bussipysäkkiä muistoja virittävänä elementtinä muistisairaiden hoitotyössä. Käytäntö liittyy niin sanottuun Tunteva-menetelmään.

– Esimerkiksi usein iltapäivisin asukas voi olla levoton ja haluaa “lähteä kotiin”. Istahdamme rauhassa bussipysäkin penkille muistelemaan, millainen koti oikein oli. Usein keskustelu rauhoittaa mieltä ja puheenaihe vaihtuu ihan muuhun, Savikko kertoo.

Kun Voutilakeskus haki bussipysäkille facebookin kautta maalaria, ilmoittautui taiteilija Noemi Olmedo-Jokiranta heti vapaaehtoiseksi.

– Valmistuin juuri Vanajaveden opiston aikuisten kuvataiteen syventävistä opinnoista ja opiskelen lähihoitajaksi, joten projektissa yhdistyivät molemmat kiinnostuksen kohteet, taiteilija kertoo.

Olmedo-Jokiranta sai vapaat kädet taustamaiseman suunnitteluun. Bussipysäkkiä koristaa maalaismaisema lehmineen ja maitotonkkineen.

– Hain aihetta, joka toisi muistoja mieleen ihmisille. Asukkaat seurasivat työskentelyäni, mikä oli kivaa ja antoisaa. Sain heiltä vinkkejä maalauksen yksityiskohtiin, hän jatkaa.

Avajaistilaisuudessa oli paikalla myös aitoon 50–60-lukujen bussikuskin ajoasuun sonnustautunut Vekka Liikenteen bussikuski Rauno Toivonen, joka tilaisuuden lopuksi vei Voutilakeskuksen asukkaat ajelulle Aulangon puistometsään.

Toinenkin bussipysäkki on tekeillä toiselle osastolle. Ajatuksena on, että pysäkin taustalla näkyisi Hämeen linna.

– Siihen tarvittaisiin vielä vapaaehtoista maalaria, Nummela vinkkaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset