Kaupunkiuutiset

VPK:n talolla saa kokeilla sammutusta

Tärkeitä paloturvallisuustaitoja pääsee tulevana lauantaina opettelemaan Palokunnantalolla. Päivä palosemalla -tapahtumassa pääsee tutustumaan Hämeenlinnan VPK:n toimintaan ja kalustoon, mutta myös osallistumaan kiinnostaville tehtävärasteille.

– Rasteilla kokeillaan alkusammutusta ja simulaattorin avulla harjoitellaan myös liesipalon tukahduttamista, Toni Thoménius VPK:sta kertoo.

– Lisäksi käydään läpi savuisesta tilasta poistumista ja tarkastetaan palovaroittimien kuntoa sekä toimivuutta. Yhtenä teemana on paristojen turvallinen kierrättäminen, joten jokainen voi tuoda omat käytetyt patterinsa paloaseman kierrätyslaatikoihin.

Jos kipinä iskee

Vuonna 1873 perustettu Hämeenlinnan VPK on Suomen kahdeksanneksi vanhin edelleen toimiva vapaaehtoinen palokunta. VPK rakensi talonsa Palokunnankadun varrelle vuonna 1893, mutta vuosina 1924-1984 rakennuksessa piti majaa Hämeenlinnan kaupungin palolaitos.

Nykyisellään VPK:lla on neljä toimivaa osastoa. Järjestöosastossa ovat mukana VPKn veteraanit tai muut tukihenkilöt ja 9-16 -vuotiaille tarkoitetussa nuoriso-osastossa harjoitellaan paloalan perustietoja ja -taitoja. Naisosasto tekee varainhankintaa ja tukee palokunnan toimintaa muonituksen sekä varusteiden kautta.

– Hälytysosastossa on noin 15 aktiivista jäsentä, Thoménius sanoo.

–  Palokuntaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä ja tulemalla tutustumaan toimintaan. Jos kipinä iskee ja ikää on vähintään 18 vuotta, asianomainen lähetetään sitten kursseille, joiden jälkeen hän pääsee mukaan hälytysosastoon.

Lisätietoa vapaapalokunnan toiminnasta saa nettisivuilta www. hameenlinnanvpk.fi.

Päivä Paloasemalla -tapahtuma la 22.11. klo 10-15 Palokunnantalossa (Palokunnankatu 18).

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset