Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

VPK:n uudessa Mersussa on varusteet vaikka mihin

Mikko Eerikäinen kertoo, että kymmenkunta paikallista yritystä on tukenut uuden vahingontorjuntayksikön varustelua lahjoittamalla rahaa, työkaluja tai antamalla alennuksia. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan VPK vihki tällä viikolla käyttöön pitkään odotetun uuden vahingontorjuntayksikön.

Palokunnanpunaisen Mersun hankinta oli yli kahden vuoden projekti, mutta nyt auto monipuolisine varusteineen on valmiina lähtöön milloin tahansa.

– Tämä korvaa vanhan, noin 30 vuotta palvelleen pakettiautoratkaisun, VPK:n puheenjohtaja Juha Hirvonen esittelee.

Varusteista löytyy esimerkiksi 25 neliömetrin ilmakaariteltta, täydellinen sähkötyökalusarja ja järjestelmä, jolla voi lämmittää teltan tai esimerkiksi onnettomuusauton.

Auton arvo on noin 150 000 euroa. Koko VPK:n vapaaehtoisten väki osallistui auton hankintaan.

– Meillä kukaan ei nosta hälytyksistä palkkaa itselleen, vaan kaikki tulot ohjataan yhdistyksen käyttöön, ja sillä maksettiin osa hankinnasta, Juha Hirvonen kertoo.

Viime vuonna VPK:lla oli 76 hälytystä, joka on suurin määrä tähän mennessä.

– Tuemme vakinaista pelastuslaitosta esimerkiksi kaikissa keskisuurissa rakennuspaloissa.

VPK:ssa on tällä hetkellä 21 hälytyskelpoista jäsentä, minkä lisäksi toimintaan osallistuu kymmeniä muita vapaaehtoisia.

– Kanta-Hämeessäkin on joillakin vapaapalokunnilla huutava pula väestä. Hälytysryhmässämme on tällä hetkellä enemmistö noin kolmekymppisiä, mikä on poikkeuksellista, palokunnan päällikkö Mikko Eerikäinen kertoo.

Toiminnassa on mukana monen eri alan ammattilaisia, kuten terveydenhuollon ammattihenkilöstöä, metsureita, kuljettajia, sekä sähkö- ja putkimiehiä.

VPK on kymmenen minuutin toimintavalmiudessa. Tässä ajassa liikkeelle lähtee neljä miestä ja sammutusauto. Vahingontorjuntayksikkö ja kaksi miestä lisää lähtee liikkeelle 20 minuutin kuluessa hälytyksestä.

Tähän mennessä uusi vahingontorjuntayksikkö on osallistunut yhteen tehtävään.

– Viime uudenvuodenaattona tuli puolenyön jälkeen hälytys Hattulaan rakennuspaloon, ja meiltä osallistui tehtävään yhdeksän henkilöä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset