Kaupunkiuutiset

Vuoden 2016 Häme-teko haussa

Hämeen Heimoliitto palkitsee vuosittain aktiivisia toimijoita Häme-teko palkinnolla. Hämeen Heimoliitto ry:n myöntämä Häme-teko on vuosittain jaettava palkinto merkittävästä toiminnasta hämäläisen kotiseututyön, hämäläisen kulttuurin tai perinne-/kulttuurimaiseman hyväksi.

Palkintona myönnetään Häme-teko palkintolaatta tai kunniakirja.

Aikaisemmin kunniakirjan saanut voidaan ottaa huomioon Häme-teko valinnassa, mikäli hanke on jatkunut kunniakirjan saannin jälkeen.

Palkinnon saajana voi olla yksityinen henkilö, yhdistys tai yhteisö, kunta tai seurakunta. Edellisistä vuosista poiketen, nyt myös yritykset voivat saada Häme-teko palkinnon.

Hämäläisyyden hyväksi tehdyn työn kirjo on monipuolinen. Häme-teko voi olla esim. historiallinen näytelmä, merkittävä julkaisu, talkootempaus, historiallisesti merkittävän rakennuksen tai ympäristön kunnostus, hämäläisen perinteen vaaliminen, perinne- tai kulttuurimaiseman hyväksi tehty työ. Tekona huomioidaan myös pitkäjänteinen tavoitteellinen kotiseututyö, alueen/kohteen tunnetuksi tekeminen tai teon lähiyhteisölle antama merkittävä taloudellinen hyöty.

Esityksiä Häme-teko 2016 -palkinnon saajaksi otetaan parhaillaan vastaan Hämeen Heimoliiton toimistolla. Kirjalliset vapaamuotoiset ehdotukset tulee toimittaa 20.11. mennessä sähköpostitse toimisto@hameenheimoliitto.fi tai kirjeitse osoitteeseen Palokunnankatu 15 D, 13100 Hämeenlinna.

Palkituille ja palkittujen ehdotusten tekijöille ilmoitetaan valinnasta kirjeitse/sähköpostilla, joten mukaan tulee laittaa esityksen tekijän sekä palkittavan yhteystiedot.  Lisätietoja kotisivuilta www.hameenheimoliitto.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset