Kaupunkiuutiset

Vuokra-autossa ei murheet paina

Oman auton vuosittaiset kokonaiskustannukset saattavat käydä huoltoineen päivineen kalliiksi, jos ajokilometrit jäävät niukanpuoleisiksi vuoden aikana.

– Vuokraaminen on edullinen vaihtoehto, jos autolle on käyttöä päiväksi tai vaikka kuukaudeksi, eikä tarvitse vaivata päätä vaikka renkaiden vaihdosta, autovuokraamo Firentin Kai Rantanen sanoo.

Hänen mukaansa suomalaisten kiinnostus autovuokraukseen on koko ajan yleistymään päin, maailmalla sillä on jo pitkät perinteet.

– Vuokra-autolla pääsee päätepisteeseen saakka. Ilman, että olisi sidoksissa joukkoliikenteelle ominaisten aikataulujen kanssa.

Firent on toinen täysin kotimaisesta Suomessa toimivasta autovuokraamosta, joka toimittaa menopelejä kautta maan 15 paikkakunnalla Helsingistä Ivaloon.

Vuokrakalustoon kuuluu monen kokoista ja näköistä uutta laitetta peräkärryistä pikkubusseihin.

– Automaatti- ja manuaalivaihteiset autot ovat pääosin alle kolmen vuoden ikäisiä.

Rantasen mukaan kesä- ja joulusesonkeina ovat selvät piikit henkilöautojen vuokrauksessa. Hämeenlinnassa on autoja saatavilla, mutta tietyt kokoluokat alkavat olla jo nyt kiven alla.

– Varsin keskikokoiset ja farmarimalliset autot ovat suosittuja lomalla liikkumiseen.

– Pakettiautot puolestaan ovat kovassa käytössä usein kuun vaihteessa. Pieni hiljainen hetki vuokrauksen saralla painottuu syksyn ja sydän talven tienoille.

Ajokortilla alkuun

Vuoden vanhan ketjun perustamisessa mukana olleella Rantasella on alalta pitkän linjan kokemusta autovuokrauksesta vuodesta 1986 alkaen.

– Autonvuokraus koetaan toisinaan vaivalloiseksi. Ei se ole lainkaan hankalaa, alkuun pääsee ajo- ja luottokortilla. Hihasta saa tulla nykäisemään, jos jokin asia askarruttaa.

– Epäselvyyksien välttämiseksi auto kannattaa aina tarkastaa ennen ratin taakse hyppäämistä, Rantanen vinkkaa.

Vuokraus onnistuu myös verkossa Firentin online-palvelussa. Verkossa voi vertailla myös hintoja.

– Kaupunkialueella toimitamme auton sovittuun paikkaan. Varsinkin sadepäivinä on ikävä kahlata Vanajantietä pitkin sateessa.

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset