Kaupunkiuutiset

Waltarin vivahteikasta metallia ja Turmion Kätilöiden ruoskintaa

Tulevana perjantaina Suistolla esiintyy Helsingissä vuonna 1986 perustettu Waltari. Kotimaisen metallin pioneereihin kuuluvalle yhtyeelle on tyypillistä sen musiikin moni-ilmeisyys. Raskaan rockin eri tyylisuuntien lisäksi sen kappaleissa esiintyvät elementteinä muiden muassa elektroninen musiikki, pop, rap, funk, kansanmusiikki ja klassinen perinne. Laulaja-basisti Kärtsy Hatakan sanoittamat laulut kertovat ahdistuksesta, yksinäisyydestä ja maailman raakuudesta usein ironisesti ja sarkastisesti.

Bändi on Suomen lisäksi tunnettu monissa Euroopan maissa ja huomattavaa suosiota se on saavuttanut Saksassa. Yhtye on nimetty kitaristi Jariot lehtisen suosikkikirjailijan Mika Waltarin mukaan.

Lauantaina Suiston lauteille nousee Turmion Kätilöt, jonka jäsenet ovat kotoisin Siilinjärveltä ja Kuopiosta. Pääosin suomeksi laulava industrial metal -yhtye yhdistää raskaaseen poljentoonsa konemusiikkia. Yhtyeen sanoituksissa ja lavashowssa on vaikutteita shock rockista. Teksteissä viljellään ruokottomuuksia ja sadomasokistisia teemoja, mutta usein ne myös ottavat kantaa yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Yhtyeeseen kuuluvat MC Raaka Pee, DJ Vastapallo,. Master Bates, Bobby Ubdertaker, RunQ ja DQ.

Waltari pe 18.8. ja Turmion Kätilöt la 19.8. Suistossa kello 23.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset