Kaupunkiuutiset Janakkala

Waltteri Torikka ja Finlanders tuovat tähtipölyä Janakkalan Musiikkipäiville

Ensimmäistä kertaa Janakkalassa konsertoiva Waltteri Torikka lupaa kuulijoilleen klassisia suosikkeja, mutta myös viihteellisempiä kappaleita. Kuva: Joel Hypen

Television Tähdet, tähdet -ohjelmassa kansan hurmannut Waltteri Torikka esiintyy Janakkalan kirkossa sunnuntaina 8. maaliskuuta. Janakkalan Musiikkipäivien juhlavuoden konsertti on laulajan ensivierailu kunnassa.

– Kirkoissa olen esiintynyt ympäri Suomea, mutta on aina yhtä mielenkiintoista esiintyä täysin uusissa ympäristöissä ja kirkkotiloissa, Torikka sanoo.

Kirkkokonsertin ohjelmistoa Torikka ei vielä halua paljastaa, mutta kertoo sen sisältävän klassisen musiikin suosikkeja.

– Otamme mukaan myös joitakin romanttisempia viihteellisempiä kappaleita.

Torikkaa säestää konsertissa pianisti Marko Hilpo.

Suomalaista suomalaisin

Musiikkipäivien avajaisiltana 6. maaliskuuta Turengin liikuntahallissa yleisöä viihdyttää Finlanders. Matin ja Tepon taustayhtyeenä aloittanut orkesteri on ollut suomalaisten tanssilavojen kestotähti yli 35 vuotta. ”Finkkujen” sanotaan soittavan suurella sydämellä ja olevan ajan hermolla biisivalinnoissaan.

Vaikka tällä kertaa kyse ei ole tanssikeikasta vaan konsertista, ohjelmistossa on takuuvarmasti myös yhtyeen suurimpia hittejä.

– Olemme oppineet haistelemaan sitä, ketkä Suomessa ovat vetäviä artisteja. Mottomme on aina ollut ”vain paras on kyllin hyvää”, Musiikkipäivien puheenjohtaja Sirpa Kiukkonen hehkuttaa.

Kartanoista liikuntahalliin

Janakkalan Musiikkipäivät ry perustettiin syksyllä 1990 paikkaamaan vähäistä klassisen musiikin tarjontaa kunnassa.

Musiikkipäivien ajatuksen keksivät Hallilan kartanon emäntä Tuulikki Saarinen ja hänen sisarensa, Sibelius-akatemian lehtori Tellervo Pajamies. Ensimmäisenä taiteellisena johtajana oli Ilkka Paananen.

Aluksi kartanoissa ja Tervakosken Seuratalolla järjestetyistä konserteista siirryttiin vuosituhannen vaihteen jälkeen suurempiin puitteisiin Turengin liikuntahalliin.

Vuonna 2002 esiintyjäksi tilattiin Lenni-Kalle Taipaleen yhtye. Konsertti aiheutti huomattavat tappiot, sillä kaikkien yllätykseksi se ei kiinnostanut yleisöä. Yhdistyksen onneksi Lauluyhtye Rajaton oli suurimenestys pari vuotta myöhemmin, samoin kuin Jari Sillanpää vuonna 2006.

– Talouden kanssa on aina jouduttu tasapainottelemaan, mutta onneksi meillä on ollut loistavia yhteistyökumppaneita, yhdistyksen rahastonhoitaja Aija Uschanoff kiittelee.

– Yleisössä on paljon ihmisiä, jotka ovat käyneet konserteissamme vuodesta toiseen ja koko ajan tavoitamme myös uusia kuulijoita.

Sinnikäs talkooporukka

Yhdistys ei ole hylännyt taidemusiikkia, jota varten se alkujaan perustettiin. Dannyn, Katri-Helenan ja Paula Koivuniemen kaltaisten artistien vetovoima tuo vakautta yhdistyksen talouteen ja sitä kautta lisääntyvät mahdollisuudet järjestää myös klassisia konsertteja.

– Sen jälkeen kun viihdepuoli otettiin mukaan, tavoitteena on ollut monipuolisesti tarjota musiikkia laidasta laitaan ja konsertteja myös sekä lapsille että nuorille, taiteellinen johtaja Reijo Ahonen linjaa.

Musiikkipäivien selkärankana on pitkäaikainen ja monitaitoinen talkooporukka.

– Kun Sillanpää oli meillä esiintyjänä, ohjasin ulkona liikennettä 30 asteen pakkasessa, hallituksen jäsen Martti Lindell naurahtaa.

– Yhdistystoiminta on aika kokonaisvaltaista, mutta myös hauskaa.

Ohjelma 2020

Perjantaina 6.3.

Etkot Turengin Wanhalla asemalla klo 17–18.30 .

Kello 18 alkaen valokuvanäyttely Turengin kirjastossa.

Finlanders-yhtyeen konsertti kello 19 Turengin liikuntahallissa.

Sunnuntaina 8.3.

Etkot Turengin Wanhalla asemalla klo 12–17.

Waltteri Torikan konsertti klo 17 Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa. Säestäjänä pianisti Marko Hilpo.

2.3.–14.3.

Musiikkipäivillä esiintyneiden artistien julistenäyttely Turengin kirjastossa.

Liput konsertteihin Ticketmasterista, Janakkalan kirjastoista ja ovelta.

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset