Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Wild Ducksin liikuntaryhmä tuo ryhtiä elämään – "Ketään ei jätetä kentän reunalle"

Wild Ducksien salibandyvuorot ovat alkaneet Poltinaholla.
Tommi Ylätalo (vas.), Toni Koski ja Mikko Koski aikovat tänä syksynä kokeilla salibandyn lisäksi myös muita liikuntalajeja. Kuva: AP Sarjanto
Tommi Ylätalo (vas.), Toni Koski ja Mikko Koski aikovat tänä syksynä kokeilla salibandyn lisäksi myös muita liikuntalajeja. Kuva: AP Sarjanto

Oletko juuri muuttanut kaupunkiin? Oletko opiskelija, työtön tai työssä käyvä 16–29 -vuotias nuori, joka kaipaa liikuntaa rennossa ilmapiirissä ilman maksuja ja sitoumuksia? Wild Ducks on nuorten liikuntaryhmä, joka on hyvä väylä löytää uusia kavereita ja edistää fyysistä sekä henkistä hyvinvointia.

 

Ducksien salibandyvuorot ovat keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 16 Poltinahon salibandyhallissa, mutta muutakin toimintaa on tulossa.

– Kehitteillä on kolmas vuoro, jossa on tarkoitus kokeilla erilaisia liikuntalajeja. Katsotaan, mikä porukkaa kiinnostaa ja päätetään yhdessä, lähdetäänkö pelaamaan vaikkapa lentistä, futsalia tai sulkapalloa. Kunhan homma varmistuu, ilmoittelemme siitä Facebookissa, ryhmää vetävä Mikko Koski kertoo.

 

Wild Ducks syntyi vuonna 2007 Läntisessä lähiökeskuksessa vapaaehtoispohjalta, kun veljekset Mikko ja Toni Koski perustivat Jukolan ja Nummen nuorille suunnatun liikuntaryhmän. Myöhemmin toiminta laajeni ja nykyään Ducksien taustalla ja tukena ovat kaupungin nuorisopalvelut, setlementti ja Hämeenlinnan Liikuntahallit oy. Isoveli Toni työskentelee Hämeenlinnan kaupungilla etsivänä nuorisotyöntekijänä ja Mikko liikuntaneuvojana.

Veljekset ovat itse eläviä esimerkkejä siitä, kuinka liikunta ja sosiaaliset kontaktit ovat tuoneet ryhtiä elämään sekä valmiuksia työhön ja opiskeluun.

 

Samaa tietä on kulkenut Tommi Ylätalo, joka juuri ennen haastattelua pääsi oppisopimusopiskelijaksi Hämeenlinnan nuorisopalveluihin. Hän kertoo enemmän kuin mielellään siitä, kuinka liikuntaryhmä auttoi miestä mäessä.

– Kuulin ryhmästä kymmenen vuotta sitten. Olin työtön ja elin muutenkin vaikeita aikoja, mutta Wild Ducks toi rytmiä arkeen. Elämässä on aina ylä- ja alamäkiä ja sillä on suuri merkitys, kun on kiva porukka, johon voi säännöllisesti mennä mukaan, Ylätalo kiittelee.

 

Ducksien salibandyvuoroilla on säännöllisesti käynyt 20-30 harrastajaa.

– Mukana on nuorempia ja vähän vanhempia, mukavia tavallisia ihmisiä. Kaikki otetaan mukaan, Toni Koski lupaa.

– Joskus pelien taso on ihan yllättävän hyvää, mutta ketään ei jätetä kentän reunalle, joten kaikki kehittyvät. Tähän sakkiin on helppo tulla.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset