Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Wisahoville uusi isäntäväki – Kanakoulunakin tunnettu juhlapaikka saa ensiksi uuden terassin ja ravintolan

Heikki Alutoin ja Tuija Tunturi isännöivät juhlatilaa, joka rakennettiin alunperin 1920-luvulla Siipikarjanhoitajain liiton koulutuskeskukseksi. Siitä juontuu myös lempinimi Kanakoulu. Kuva: Pekka Rautiainen
Heikki Alutoin ja Tuija Tunturi isännöivät juhlatilaa, joka rakennettiin alunperin 1920-luvulla Siipikarjanhoitajain liiton koulutuskeskukseksi. Siitä juontuu myös lempinimi Kanakoulu. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaiset pitkän linjan matkailu- ja ravintolayrittäjät Tuija Tunturi ja Heikki Alutoin ovat ostaneet Wisahovin juhla- ja kokouskiinteistön Hämeenlinnan Kankaantaustan kaupunginosassa.

Wisahovin 2000-luvun alussa perustanut Leena Sivén jätti juhlatilan uusien yrittäjien haltuun kesäkuun lopulla.

Tutut yrittäjät

Alutoin ja Tunturi ovat aiemmin toimineet muun muassa Aulangon Kievarin, Katajiston kartanon ja Aulangon leirintäalueen yrittäjinä Hämeenlinnassa. He omistavat myös ravintola Tornin tuvan Hätilässä sekä Virala Camping -leirintäalueen Janakkalassa.

Vuodesta 2016 lähtien Tunturi on toiminut Helsingissä kulttuurikeskus ja kokoushotelli Sofian toimitusjohtaja. Palkkatyö toisen palveluksessa vaihtuu nyt Wisahovin pyörittämiseen yrittäjänä.

Suunnitelmat valmiina

Uusilla yrittäjillä on jo valmiina pitkä lista suunnitelmia Wisahovin uudistamiseksi.

Ensimmäisenä talon aurinkoisimmalle puolelle valmistuu iso terassi ja alakertaan rakennetaan pub-tyylinen ravintola, joka on avoinna kaikille asiakkaille.

Tuija Tunturi kertoo, että hän aikoo tuoda Helsingin Sofiasta mukanaan ainakin monipuolisen kulttuuritarjonnan.

Taloon rakennetaan tiloja myös hyvinvointiyrittäjille, kuten hierojalle tai kosmetologille. Niitä täydentää vintillä oleva 2000-luvun alussa rakennettu Suomen ensimmäinen infrapunasauna.

Noin tuhannen neliön laajuisen talon sisätiloista on toistaiseksi käytössä vain kaksi ylintä kerrosta.

”Parempaa jatkajaa vaikea löytää”

Wisahovin entinen omistaja Leena Sivén kertoo olevansa tyytyväinen siitä, että pitkän etsimisen jälkeen nimenomaan Tuija Tunturi löytyi toiseksi uudeksi yrittäjäksi.

– Viime elokuussa taisimme jo tästä ensimmäisen kerran Tuijan kanssa keskustella. Parempaa ja osaavampaa jatkajaa olisi ollut vaikea löytää.

Sivénin ja Tunturin yhteinen historia ulottuu aina 1980-luvulle asti, jolloin Sivén pyöritti suosittua kahvilaa Raketti-Anttila -tavaratalon toisessa kerroksessa Hämeensaaressa.

– Leena oli siellä pomoni ja ilmeisen hyvin meillä taisi mennä, kun vieläkin olen alalla ja Leenan kanssa väleissä, Tunturi naurahtaa.

Leena Sivénillä oli enimmillään yhdeksän matkailu- ja ravintolakohdetta pitopalvelusta aina kartanoihin asti. Nyt hän aikoo keskittyä eläkepäivien viettoon.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset