fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Ydinkeskustaan saatiin luistelukenttä pikavauhtia, kun somessa heitetty idea sai ihmiset liikkeelle

Enkkulan eskarilaiset testasivat ensimmäisten joukossa Keskuskoulun alapihalle jäädytetyn luistelukentän maanantaina puoliltapäivin. Kuva: Riku Hasari

Ydinkeskustaan on parin vuoden ajan kaivattu luistelukenttää.

Idea on pulpahdellut esiin yleisönosastoilla ja asiasta on keskusteltu myös sosiaalisessa mediassa. Hämeenlinnalainen Satu Suonperä nosti aiheen esiin viime viikolla Facebookissa ja ehdotti luistelualueen jäädyttämistä Keskuskoulun alueelle. Useat kaupunginvaltuuston jäsenet eri puolueista ottivat asiasta kopin ja veivät ajatusta eteenpäin.

– Selvittelimme mahdollisuutta, että VPK voisi jäädyttää Keskuskoulun kentän ja heräsi kysymys, millaisia lupia siihen tarvittaisiin, kaupunginvaltuutettu Helena Lehkonen (kok.) kertoo.

Lehkonen teki tiedusteluja ja soitti puistomestari Jouko Keskimaalle.

– Olin tosi yllättynyt, kun hän sanoi, että kaupunki ryhtyy heti seuraavana aamuna töihin. Luulin nähneeni unta ja minun piti oikein käydä katsomassa, kun olin jo ehtinyt mainostaa asiaa Facebookissa.

– Välillä meillä tehdään näinkin, Keskimaa kommentoi uutista, joka on herättänyt paljon riemua kaupunkilaisissa.

Keskimaa tietää, että keskustaan on moni haikaillut luistelukenttää sen jälkeen, kun Hämeensaari poistui käytöstä.

Kaupungin kaikki kaukalot ja kentät ovat olleet luistelukunnossa jo useita viikkoja. Yksi Kaupunkiuutisten lukija oli kiinnostunut, onko kaukaloiden määrä Hämeenlinnassa vähentynyt.

– Kaupungin kaukaloiden määrä on sama. Ruununmyllyllä ei enää ole kaukaloa, mutta Töpinän kentällä on vastaavasti sitten aivan uusi, Keskimaa toteaa.

– Ojoisten kaukalo on yksi vanhimmista ja on seuraavaksi uusittavien listalla. Kolkanmäkikään ei ole enää uudenkarhea.

Kaupunki hoitaa Ojoisten ja Tuomelan kenttiä seitsemänä päivänä viikossa Muita kaukaloita sekä koulujen ja puistojen kenttiä hoidetaan arkisin normaalin työajan puitteissa.

Onko kantakaupungin alueella riittävästä jääkiekkokaukaloita asukkaiden tarpeisiin?

– Eihän kaukaloita koskaan liikaa voi olla, ulkoliikuntamestari Tomi Nurmi tuumailee.

– Monet nyt käytössä olevat alkavat kuitenkin olla vanhoja ja vaativat huoltoa tai uusimista. Uusi kaukalo maksaa noin 20 000 euroa.

Hämeenlinnan Liikuntahallien hoitamalla Pullerin kentällä ei kaukaloa tällä hetkellä ole.

– Kaukalo poistui käytöstä siinä vaiheessa, kun Hämeensaaren kenttä lopetettiin, toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä kertoo.

– Pullerille tehtiin iso vapaaluistelualue jossa pitkäputkiluistelijat pääsevät harjoittelemaan. Kyllähän jääkiekkopuolelta on kyselty kaukalon perään.

Pullerin kenttä on iso, eikö sinne mahtuisi kaukalokin?

– Voi olla että kaukalo tulevaisuudessa palautuu, kun kentälle on saatu uudet valotkin. En kuitenkaan osaa sanoa, milloin kaukalo hankittaisiin.

 

 

Kantakaupungin kentät ja kaukalot

Kaukalot: Ojoinen, Tuomela (kuvassa), Jukola, Töpinä, Käikälä ja Kolkanmäki.

Koulujen kentät: Vuorentaka, Seminaari, Ortela, Luolaja, Hirsimäki (Kämmekän puisto), Ruununmylly, Kankaantaka ja Miemala.

Puistokentät: Sammontorpanpuisto, Kolkanmäki, Töpinänpuisto, Voutilanpuisto, Nikkilänpuisto, Rauninmaa, Patailanpuisto, Katumajärvenpuisto, Sairionpuisto, Laaniitynkatu, Kukostensyrjä ja Soraharjunpuisto.

Ojoisten ja Tuomelan kentät ja kaukalot hoidetaan 7 päivänä viikossa tarpeen mukaan. Muita jäädytettäviä alueita hoidetaan arkisin kello 7-16.

 

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset