Kaupunkiuutiset Janakkala

Yhden Joukon Yhtye tahdittaa kirkon nuorisotyön 100-vuotisjuhlaa

Jouko Mäki-Lohiluoma tunnetaan myös Herra Heinämäen Lato-orkesterin rumpalina, voimamies Horsmana. Kuva: Antti Rintala
Jouko Mäki-Lohiluoma tunnetaan myös Herra Heinämäen Lato-orkesterin rumpalina, voimamies Horsmana. Kuva: Antti Rintala

Kirkon kouluikäisiä ja 100-vuotista varhaisnuorisotyötä juhlitaan tänä vuonna teemalla ”100 vuotta iloa”.

Janakkalan seurakunta järjestää merkkivuoden kunniaksi Turengin seurakuntakeskuksessa juhlapäivän sunnuntaina 29.9.

Päivän aluksi kutsutaan entisiä ja nykyisiä varkkarikerhojen ohjaajia sekä lastenleirien isosia kiitoslounaalle kello 12. Lounaalle on ilmoittautuminen seurakunnan nettisivujen kautta 20.9. mennessä.

Päivän muut tapahtumat ovat kaikille avoimia. Perhemessu, jossa on mukana seurakunnan bändi, alkaa kello 13. Messussa siunataan varhaisnuorisotyön kerhonohjaajat tehtäväänsä.

Messun jälkeen tarjolla on kakkua ja kello 15 starttaa koko perheen konsertti, jossa esiintyy entinen seiväshyppääjä, Transitmies Jouko Mäki-Lohiluoma ja Yhden Joukon Yhtye.

Yhden miehen ihme

Mäki-Lohiluoma hyödyntää Yhden Joukon Yhtyeessään urheilu-uraltaan perimäänsä koordinaatiokykyä. Hän soittaa yksin samanaikaisesti rumpuja, bassoa, kitaraa, huuliharppua – ja laulaa. Taustanauhoja tai rumpukoneita ei käytetä, vaan homma hoituu polkimilla ja vivuilla, sekä erikoiskitaralla, jossa on myös yksi bassokieli.

Mäki-Lohiluoma aloitti uransa 70-luvun lopulla seurakunnan nuortenilloissa. Tähän mennessä keikkoja on kertynyt noin 4500 – kirkoissa ja kapakoissa, kouluilla, toreilla, festivaaleilla, tanssilavoilla ja ihmisten olohuoneissa. Omia pitkäsoittolevyjä artisti on julkaissut kahdeksan, TV:ssä häntä on nähty viihdeohjelmissa, nuortenohjelmissa, omissa henkilökuvaohjelmissaan, sekä Pikku Kakkosessa Herra Heinämäen Lato-orkesterin rumpalina, voimamies Horsmana.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset