fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Yhen illan juttu käynnistää Villa Marengin kesäkauden – Teemapäivänä tarjolle tulee jäätelöherkkuja sekä hurmaavia tapettikuosisia vaatteita

Yrittäjä Karoliina Frank kannustaa yrityksiä yhteistyöhön. "Talvi oli alalla painajaismainen, mutta nyt kesä alkaa olla kulman takana ja iloinen aika käsillä."
Villa Marengissa on perjantaina uusien herkkujen lisäksi talon tuotteita tarjolla tuttuun tapaan. Nina Salminen näyttää, kuinka kahviannos valmistuu käden käänteessä. Kuva: Pekka Rautiainen
Villa Marengissa on perjantaina uusien herkkujen lisäksi talon tuotteita tarjolla tuttuun tapaan. Nina Salminen näyttää, kuinka kahviannos valmistuu käden käänteessä. Kuvat: Pekka Rautiainen

Tulevana perjantaina kahvila Villa Marenki muuntautuu myös vaatekaupaksi.

Yrityksen yhteistyökumppani pystyttää kahvilaan yhden päivän ajaksi pop up -puodin, jossa se myy vaatemallistoaan. Kyseessä on erityisesti sisustustuotteista tunnetun Pip Studion vaatemallisto.

– Vaatteet on valmistettu samoista, hurmaavista, värikkäistä kukkakuoseista kuin kahvilan tapetit. Siksi päivän teemana onkin “erotu tapetista”, yrittäjä Karoliina Frank paljastaa.

Tempaus on osa kahvilan Yhen illan juttu -teemapäivän tarjontaa.

Kesäkausi käyntiin perjantaina

Yhen illan juttu avaa myös kahvilan kesäkauden. Sitä on odotettu.

– Talvi oli alalla painajaismainen, mutta nyt kesä alkaa olla kulman takana ja iloinen aika käsillä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kahvila ei valmista jäätelöä itse, mutta annoksia höystetään talon omilla tuotteilla, kuten hilloilla ja marengeilla. Kuva: Pekka Rautiainen
Kahvila ei valmista jäätelöä itse, mutta annoksia höystetään talon omilla tuotteilla, kuten hilloilla ja marengeilla.

Perjantaista alkaen kahvilaan tulee tarjolle kesän herkkuja, kuten pirtelöitä, jäätelöitä ja talon omaa seljankukkaspriziä.

– Spriziä saa myös alkoholittomana. Toivomme siitä kesän hittituotetta.

Kokeilussa laajemmat aukiolot

Kahvilassa kokeillaan lisäksi laajempaa aukioloa. Ovet ovat avoinna arkisin kello 8–20 ja lauantaisin kello 9–17.

– Olemme sitkeästi päättäneet pitää auki iltakahdeksaan, vaikka illat ovat vielä olleet tosi hiljaisia. Olemme tiettävästi ainoa yksityinen kahvila Hämeenlinnassa, joka on arkisin noin myöhään auki.

Vapusta alkaen kahvila on avoinna myös sunnuntaisin, alkuun kello 11–15.

– Tarkoitus olisi jatkaa sunnuntain aukioloa ainakin syyskuun alkuun asti. Tarvittaessa pidennämme sunnuntain aukioloaikaa.

Yrittäjän suunnitelmissa on osallistua vastaaviin tapahtumiin jatkossakin ja hän kannustaa siihen myös muita.

– Olemme aidosti “ekosysteemiyritys”, osa palveluketjua. Meille tullaan, kun on ensin vierailtu tai vaikka shoppailtu muualla. Yhteistyön avulla saamme kaikki iloisia asiakkaita, ja sen vuoksi teemme yhteistyötä mielellämme.

Villa Marenki on avoinna perjantaina 8.4. kello 8–20.

Kaunis esillepano kruunaa kahvinautinnon. Kuva: Pekka Rautiainen
Kaunis esillepano kruunaa kahvinautinnon.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset