Kaupunkiuutiset

Yhteisöllisyyden juhlaa Hauholla

Hauhon Wanha Raitti -yhdistys juhlistaa 20-vuotismerkkivuottaan ensi lauantaina. Samalla vietetään myös Vuorenharjun näköalatornin kymmenvuotisjuhlia.

Hauhon Wanha Raitti -yhdistyksen puheenjohtaja Markku Saarinen, yhdistyksen puuhamies Timo Rekola sekä kunniapuheenjohtaja Matti Taponen odottavat juhlatilaisuuteen noin pariasataa vierasta.

– Paikalle on kutsuttu 40 kunniavierasta, mutta tähän juhlaan ovat kaikki tervetulleita, Saarinen painottaa.

Nykyinen yhdistys syntyi alun perin toimikuntana, joka teki alueella järviniittoa sekä järjesti karnevaaleja.

– Kun halusimme parikymmentä vuotta sitten perustaa kahvilan nykyisen Kievarin kohdalle, täytyi rahoituksen takia perustaa yhdistys, Taponen kertoo.

Sittemmin yhdistys on toiminut aktiivisesti talkoovoimin sekä lahjoitusten että Leader-rahoituksen turvin, muun muassa järviniitot on tehty joka vuosi.

Yhdistyksen kantavana voimana on alueen asukkaiden yhteisöllisyys, josta näköalatornin rakentaminen on yksi esimerkki.

– Kuningasajatuksena on ollut Vanhan Raitin kunnostaminen ja vanhaan tyyliin saattaminen, Saarinen kiteyttää.

 

Lauantain juhla käynnistyy Vuorenharjulla klo 14. Tilaisuudessa kuullaan puheita ja muistellaan menneitä, muun muassa Jouni Lehtonen kertoo yhdistyksen historiasta. Tarjolla on soppaa, mehua, makkaraa sekä kakkua ja kahvia, ja juhlaväkeä viihdyttää Tuittulan Ukuleleorkesteri.

Klo 16–18 välillä on mahdollisuus pistäytyä Matti Taposen kotimuseoon, joka sijaitsee Helanderin aitassa Mikonheikin ahteella.

Juhlinta jatkuu klo 18.30 Seppo Soittilan orkesterin tahdittamien tanssien merkeissä Silvanderin pihalla, jossa on myös näyttely näkötornin ja Vanhan Raitin vaiheista.

Lisäksi aiheeseen liittyviä taulua voi ihailla Mikonheikin aittakahviossa ja alueella on talojen historiasta kertovia infotauluja.

– Sateen sattuessa paikalle pystytetään juhlateltat, Rekola lupaa.

Juhlatilaisuus Hauhon Vanhalla Raitilla lauantaina 28.7. klo 14 alkaen. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset