Kaupunkiuutiset

Yhteisötaideprojekti poiki mielen maisemia

Hämeen ammattikorkeakoulun hyvinvointiosaamisen yksikön, Ars-Häme -yhdistyksen ja Harvialan ryhmäkodin yhteisötaideprojektin tuloksena syntyi Mielen maisemia -niminen näyttely.

Projektin tavoitteena oli uuden, taidelähtöisen toiminnan järjestäminen ryhmäkodin ja tukiasumisyksikön nuorille turvapaikanhakijoille. Ohjaajina toimivat Ars-Hämeen taiteilijat Jana Vyborna-Turunen ja Ihab Altai sekä Hämeen ammattikorkeakoulun hyvinvointiosaamisen yksikön sosiaalialan opiskelijat Anne-Maria Sillankorva ja Virve Vieraankivi.

– Taidelähtöisyyttä sovellettiin sosiaalisen innostamisen, hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja osallisuuden tukijana. Minulla oli tavallaan kaksoisrooli, Hamkin lehtorina työskentelevä Vyborna-Turunen kertoo.

Projekti toteutettiin loka-joulukuussa ja siihen osallistui 20 nuorta Afganistanista ja Irakista saapunutta turvapaikanhakijaa. Ryhmä kokoontui maanantaisin, ja keskusteli, luonnosteli ja maalasi yhdessä.

Projektissa syntyi maisemakuvia, omaan elämäntarinaan liittyviä kuvia ja abstrakteja maalauksia. Ryhmä vieraili myös Hämeenlinnan Taidemuseossa, Galleria KONEessa ja Aimo-koulussa.

– Tämä on osa kansanvälisyysosaamisen opintojani, kertoo kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Anne-Maria Sillankorva.

–  Ensimmäisellä kokoontumiskerralla mukana oli tulkki. Sitten meille sanottiin, että puhukaa vaan pojille mahdollisimman paljon suomea. Pojat ovat asuneet Suomessa noin vuoden verran, mutta hyvin tulimme juttuun. On kiinnostavaa osallistua tällaisiin projekteihin opintojen puitteissa, Sillankorva juttelee.

”Mielen maisemia” on esillä Hamkin Lahdensivun kampuksella, Ainolan ruokasalissa 31.1. asti. Näyttelyn päätyttyä maalaukset jäävät koristamaan Harvialan ryhmäkotia.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

29.9.2020