fbpx
Kaupunkiuutiset

Yhteistyö kiinnostaa yhdistyksiä

Yhdistykset ovat kiinnostuneita niin yhteistyöstä kaupunkien ja kuntien kuin toisten yhdistystenkin kanssa. Tämä käy ilmi SILTA -yhteistyöverkoston keväällä 2016 tekemästä Yhdistykset ilolla yhteistyöhön -kyselystä.

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan yhdistyksille suunnattuun kyselyyn vastasi 83 yhdistystä. Eniten vastauksia saatiin omais- ja terveysalan sekä kulttuuri- ja taidealan yhdistyksiltä.

Suurin osa yhdistyksistä kaipaa työvoimaa enemmän kuin rahoitusta, mutta tietyillä toimialoilla tarve oli käänteinen. Usein vähäiset resurssit vaikeuttivat toiminnan toteuttamista.

Kyselyn perusteella 94,4 % vastaajista oli halukkaita tekemään yhteistyötä muiden yhdistysten ja 94,3 % vastaajista kaupungin/kunnan kanssa esimerkiksi erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisessä.

Tärkeimmäksi yhteistyömuodoksi kaupunkien tai kuntien kanssa nousi palveluiden ja sisällön tuotanto. Muina hyvinä yhteistyökohteina pidettiin tapahtumien ja tilaisuuksien yhteistä järjestämistä, vaikutustyötä ja edunvalvontaa, tiedonvälitystä ja yhdistysten työn koordinaatioapua.

Kyselyn luvut koskevat vuotta 2015. Vastanneiden yhdistysten toimintaan osallistui 85 625 henkilöä ja jäseniä yhdistyksillä oli yhteensä 20 738. Toimintaa toteuttamassa oli mukana 2854 vapaaehtoista, eniten vapaaehtoisia oli eläkeläisyhdistyksillä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset