Kaupunkiuutiset

Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa Yhteisvastuukeräys käynnistyy 5.2. Yhteisvastuun aloitusmessulla Hämeenlinnan kirkossa kello 10 sekä perhemessulla ja Yhteisvastuutapahtumalla Poltinahon seurakuntatalolla kello 12–16. Perhemessun jälkeen Poltinaholla on keittolounas ja ohjelmaa eri-ikäisille. Lapsi- ja nuorisotyöntekijät järjestävät lapsille omaa ohjelmaa sisällä seurakuntatalossa ja säävarauksella myös ulkona. Sekä kirkossa että Poltinaholla on myytävänä tuotteita Yhteisvastuun hyväksi sekä mahdollisuus ilmoittautua erilaisiin vapaaehtoistehtäviin.

Ihmisten liikkuvuuden myötä ihmiskaupan riskit ovat kasvaneet ja avuntarve suuri. Kirkon vuosittainen suurkeräys katsoo ihmiskauppaa sekä Lähi-Idän konflikteja pakenevien ihmisten että suomalaisyhteiskunnan näkökulmista ja auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä estetään tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja. Yhteisvastuu auttaa ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa.

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä on koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12–30-vuotiaille Syyrian pakolaisille.

Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua monella tavalla. Ilmaisjakelun mukana koteihin jaetaan tilisiirtolomake lauantaina 11.2. Lahjoittaa voi myös puhelimitse joko soittamalla numeroon 0600 1 7010 (10,26 € + pvm) tai 0600 1 7020 (20,28 €+pvm) tai lähettämällä tekstiviesti numeroon 16 588, APU5 (=5 €), APU10 (=10 €) tai APU20 (=20 €).

Citymarket Hämeensaaressa on mahdollisuus antaa palautuskuitit Yhteisvastuukeräykselle.

Yhteisvastuun vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneet saavat lisätietoja keräyspäällikkö Tiina Krögeriltä, p. 040-804 9359, .

Tuotosta 60 % menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % käytetään kotimaiseen kohteeseen ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Lahjoituksia voi antaa koko vuoden ajan. Keräyslupa RA/2016/344 voimassa 1.9.2016–31.8.2017.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset