fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Yksi pizzapaikka on kaupungissa yli muiden – ohuen pohjan leipoo pizzakuningatar

Popino voitti ylivoimaisesti Kaupunkiuutisten yleisöäänestyksen.
Popinon pizzakuningatar on Päivi Sääskilahti. Hän on pyörittänyt pizzoja Popinossa pian 20 vuotta. Kuva: Tuulia Viitanen

Kaupungin pizzakuningatar Päivi Sääskilahti tietää, että hänen keittiöstään tulee kaupungin parhaat pizzat.

– Ne ovat erilaisia kuin muut. Täytteet ovat reunoihin asti, raaka-aineet ovat laadukkaita ja pizzat paistetaan arinalla, Sääskilahti perustelee.

Popinon pizzakeittiö on Sääskilahden valtakuntaa, jossa hän on työskennellyt liki 20 vuotta. Siitä tulee myös titteli pizzakuningatar.

Parhaimmillaan Sääskilahti on pyöräyttänyt kollegansa kanssa 290 lättyä työvuoron aikana.

Popinon pizzapohjan resepti on salaisuus. Sääskilahti kuitenkin myöntää, että samat ainesosat siinä on kuin muissakin pohjissa.

Popinon listalla pizzat ovat liki pyhä asia. Ne ovat olleet pitkään samat, eikä niihin kosketa, kun listaa muuten uusitaan, vaikka raaka-aineita tuleekin fantasia-pizzoihin koko ajan lisää.

– Asiakkaat tilaavat numerolla. Ei niihin voi koskea. Suosituimpia ovat Madonna ja Janne.

Janne on nimetty jääkiekkomies Janne Laukkasen mukaan. Hän tilasi aikoinaan aina samoilla täytteillä pizzansa, joten se päätettiin ottaa listalle. Jannesta löytyy chilikastiketta, salamia, sipulia, ananasta, kanaa, homejuustoa ja pippurituorejuustoa. Madonnan täytteet ovat jauheliha, kinkku, ananas ja salami.

Sääskilahden omaan suosikkipizzaan tulee chilikastiketta, tonnikalaa, jauhelihaa, sipulia, pepperonia, ananasta, persikkaa ja pippurituorejuustoa.

– Tykkään hedelmistä, hän perustelee.

Hän ei ole 20 vuoden aikana kyllästynyt pizzoihin, vaikka leipookin niitä lähes joka päivä.

Kiireisimpiä työvuoroja Popinon pizzakeittiössä ovat perjantait ja lauantait.

Kaupunkiuutisten Facebook-sivulla pantiin käyntiin puolitoista viikkoa sitten kisa. Lukijoilta kysyttiin, mistä saa kaupungin parhaat pizzat. Ylivoimainen voittaja oli Popino.

Perusteluissa Popinon pohjia kehuttiin. Lempparitäytteitä oli yhtä monta kuin vastaajiakin eli reippaasti yli 250.

Makuasioista ei voi kiistellä. Parhaat täytteet jakavat mielipiteitä. Toinen tykkää Popinon Jannesta, toinen tuplasalamista. Yksi tykkää Hällän Casanovasta noutopizzana, koska Casanova kainalossa on kiva astella kotiin.

Äänestyksen tulokset

Kaupunkiuutisten kyselyyn vastasi Facebookissa 256 ihmistä. Kaikki eivät kertoneet parasta pizzeriaa, vaan osa kommentoi, mikä on paras täyte. Parhaan pizzerian nimesi noin 200 lukijaa.

1. Popino sai selvästi eniten ääniä.

2. Kakkoseksi tuli Kotipizza.

3. Pronssia nappasi Hällä.

4. Jaetulla neljännellä sijalla ovat Heiman’s Pizza & kebab ja Topcapi.

5. Viides sija menee Rengon pizzeriaan.

Ääniä saivat myös Star Hätilä, Rosso, Maja, Prisman Pizzabuffa, Don Sergio, Berfin, Dapino, Asemaravintola, Interpizza, Kabul, Melody ja Dalaman Lammilla. Muutamat äänestivät myös kotitekoisen pizzan puolesta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset