Kaupunkiuutiset

Yksi teko, enemmän kuin tuhat ajatusta

Jouluun ei ole kuin yksi viikko, se on monelle rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa. Toisille joulu tuottaa stressiä ja kiirettä. Pitäisi kuusi hakea, kinkku paistaa, lasten lahjalista käydä läpi ja keksiä, mitä sitä anopille tänä vuonna ostaisi. Viime vuonna tulin hankkineeksi kiireessä alelaarista lasten pipon, mikä oli virhe. Myssy maksoi alennuksen jälkeen vielä 14.95Ђ ja oli anopin päähän tietenkin liian pieni.

Varmaan jokaisesta on mukavaa saada jouluna edes yksi paketti, myös meistä aikuisista. Millainen on heidän joulunsa, joiden ainoa joululahja saattaa olla ruoka-avustuskassi?

Harva ruoka­jonossa käyvistä odottaa päivän lämmintä ateriaa ylpeydellä

Entä ne ihmiset, jotka joutuvat viettämään joulun yksin? Tai perheet, joilla ei ole varaa viettää joulua? Oletko sinä koskaan miettinyt, kuinka suuri häpeä ihmisellä voi olla, kun oman tai perheen tulot eivät riitä kattamaan kaikkia menoja? Ehkä sinäkin jonain päivänä joudut, tai olet jo joutunut turvautumaan avustuksiin.

Harva ruokajonossa käyvistä odottaa päivän lämmintä ateriaa ylpeydellä, vielä harvempi turvautuu ruoka-apuun ilman syytä. Varmasti me kaikki haluamme pärjätä omillamme. Haluamme tarjota itsellemme ja perheillemme hyvän arjen.

Toimituksemme pohtiessa tulevia aiheitaan nuorten toimittajapäivillä 26. marraskuuta, saimme ilmaan heitetystä vitsistä hyvän idean. Päätimme kerätä 100 joululahjaa, joiden kautta voisimme ilahduttaa ruokajonossa. Maanantai-aamuna idea tuntui edelleen loistavalta, joten aloitimme käytännön järjestelyt heti. Kampanja sai nimekseen Yksi teko, enemmän kuin tuhat ajatusta. Päätimme haastaa Hämeenlinnalaiset yritykset jakamaan joulumieltä tarvitseville tavaralahjoitusten muodossa.

Koetimme kerätä vaatteita, askartelu- & kodintarvikkeita, leluja, kirjoja, pelejä, jouluherkkuja jne. Soittelimme ja kiertelimme Hämeenlinnalaisia yrityksiä kuumeisesti läpi saadaksemme lahjoittajia. Oli selvitettävä ja sovittava monta asiaa. Epäusko alkoi perjantaina painaa mieltä, oli mennyt jo viikko. Saisimmeko tavoittelemamme 100 lahjaa kasaan?

Toisella viikolla tunnelin päästä alkoi kuitenkin näkyä valoa, rupesimme vihdoinkin saaman lahjoituksia yrityksiltä. Myös puskaradio puhui puolestamme, sillä yksityisetkin henkilöt toivat meille tavaralahjoituksia. Perjantai-iltaan mennessä olimme saaneet kaikki 100 (+19 ylimääräistä) lahjaa kasaan ja paketoitua.

Keskiviikkona 14.12.2016 pääsemme vihdoin jakamaan lahjat Hyvän tahdon ruokailussa. Kaikki syömässä käyvät saavat saapuessaan vuoronumeron, jota vastaan heille annetaan ruokailun jälkeen ruoka-avustuskassi, ja tällä kertaa myös joululahja.

Tänään ruokailuun osallistuu paljon väkeä, vain harvat kävijät ovat seurakunnan jäseniä. Meillä autetaan kaikkia – toteaa pappina toimiva Arto Kortemaa. Monelle ruokajonossa käyvälle kyseessä on myös kohtaamispaikka, jossa tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Jutustelua jatketaan yleensä vielä pitkään ruokailun jälkeen. Mukaan mahtuu monenlaista kulkijaa, matalapalkka- tai osa-aikatyössä käyviä, työttömiä, miehiä ja naisia, sairaita, terveitä, äitejä, isiä ja lapsia. Myös moni eläkeläinen on suuressa taloudellisessa ahdingossa. Yhteistä kaikille kävijöille on rohkeus vastaanottaa apua.

Me haastamme Sinut

Me haastamme nyt Sinut jakamaan joulumieltä lahjan tai teon muodossa! Saat itse valita lahjoitatko naapurille, yhdistykselle, keräykseen tai vaikkapa tuntemattomalle. Tärkeintä on se, että osallistut, ja haastat ohimennen pari ystävääsikin mukaan!

Joulumieli on meille kaikille yhteinen, joulumieli on tasa-arvoa ja lähimmäisen rakkautta.

Ja yksi teko, se on enemmän kuin tuhat ajatusta.

Heijastuspisteen toimitus siirtyy nyt ansaitulle joululomalle ja palaa tammikuussa uusin aihein. Toivotamme kaikille lukijoille hyvää joulua ja onnea vuodelle 2017!

Kampanjan suunnittelu:

Petra Laine, Sami Stranden, Satu Soininen, toiminnanohjaus – Taivi Toikka.

Kampanjan toteutus:

Edellä mainittujen lisäksi: Anne Mattila, Elli Junninen, Jolien Driesen, Miro Nuorama, Olli Ali-Rekola, Rasmus Sopenperä, Työpaja Tikki.

Syvä kumarrus kaikille lahjoittaneille:

Catwalk, Finlayson, Hemtex, Hämeenlinnan Kaupunki, Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys, Kati-Marika.com, Kultajousi (Kävelykatu Reska), Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri, Marimekko, Nostalgia puoti Old Labels, Prinssi ja Revyytyttö, Punnitse & Säästä, Riittamari, Sisustusliike Tyyli, Suomalainen kirjakauppa, Suomen Tarjous Tavaratalot Oy., Työpaja Tikki, sekä kaikki useat yksityiset lahjoittajat, kiitos!

Toimittaja:

Sami Stranden

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

30.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

30.9.2020