Kaupunkiuutiset

Yksinäisten joulu

JoulumaaOhjaaja Inari NiemiRooleissa Milka Ahlroth, Martti Suosalo, Mari Rantasila, Anna Paavilainen, Eero Ritala, Tommi Korpela

 

Inari Niemi on mielenkiintoinen nuori ohjaaja. Hänen esikoispitkäelokuvansa Kesäkaverit (2014) oli lupaava aloitus ja toinen elokuva Joulumaa jatkaa tästä erinomaisesti. Joulumaa luo katsojalle ennakko-odotuksia piparkakun tuoksuisesta idyllistä, mutta elokuva yllättää monitasoisuudellaan ja aitoudellaan. Joulu on näyttämö ihmissuhteille ja elämän valinnoille.

Helena (Milka Ahlroth) odottaa punaviinilasinsa kanssa yksinäistä joulua, sillä aviomies Harri (Tommi Korpela) on lähtenyt nuoremman matkaan. Ystävätär Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee hänet joulunviettoon maatilalle. Perillä selviää, että he ovat idealistisen nuoren parin Unnan (Anna Paavilainen) ja Tuuren (Eero Ritala) ensimmäiset vieraat. Paikalle saapuu vielä kolmas vieras Oiva (Martti Suosalo).

Joulumaa on hieno draama, jossa henkilöt kipuilevat. Helena on onneton, Unna miettii valintojaan ja Tuure ei kykene hoitamaan tilaa. Ulli taistelee vahvuutensa kanssa ja Oiva on myyttinen sankari. Lisäksi Harri ilmestyy paikalle. Kaikki henkilöt ovat omalla tavallaan yksinäisiä ja Markku Aron vanha iskelmä Etsin kunnes löydän sun soi hienosti läpi elokuvan.

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset