fbpx
Kaupunkiuutiset

Elokuvissa: Yksinhuoltajaisä Antti Pasanen palaa

Yösyöttö-romaanista tuttujen Antti ja Paavo Pasasen arki on vaihtunut pikkuvauva-arjesta tarhaikäisten tohinaan. Kuva: Sami Kuokkanen
Yösyöttö-romaanista tuttujen Antti ja Paavo Pasasen arki on vaihtunut pikkuvauva-arjesta tarhaikäisten tohinaan. Kuva: Sami Kuokkanen

Tarhapäivä

Ohjaaja Tiina Lymi

Rooleissa Petteri Summanen, Olavi von Bagh, Ellen Herlev, Marja Salo, Ria Kataja

Tarhapäivä jatkaa Yösyöttö-elokuvasta, muutama vuosi on tosin kulunut. Pikkuvauva-arki on vaihtunut leikkeihin ja tarhaikäisten tohinaan, sillä Paavo (Olavi von Bagh) on kasvanut. Molemmat elokuvat perustuvat Eve Hietamiehen samannimisiin romaaneihin. Yösyötöstö tuttu yksinhuoltajaisä Antti Pasanen (Petteri Summanen) käy jälleen selviytymistaistelua isänä.

Antilla on periaatteessa kaikki ok, mutta sydän sykkii edelleen Ennille (Marja Salo). Valitettavasti tunne ei ole molemminpuoleinen. Kun Enni jää raitiovaunun alle, Antti saa väliaikaisesti hoidettavakseen Ennin tyttären Tertun (Ellen Herlev). Antin touhuissa riittää tragikomediaa, mutta meno on paljon synkempi kuin Yösyötössä.

Tarhapäivä on Yösyöttöä kokonaisempi ja dramaattisempi elokuva. Petteri Summanen on moni-ilmeinen Anttina niin Tertun hiuksia letittämässä kuin yksinäisyyteensä illalla kaljaa lipittämässä. Arki ja käänteet toimivat sopivasti kärjistettyinä. Ria Kataja tekee erinomaisen roolin Paavon poissaolevana ja vastuuttomana äitinä.

★★★★

Taija Tuominen

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset