Kaupunkiuutiset

Yksityinen kotipalvelu täydentää 
kaupungin palvelutarjontaa

90-vuotias kätilönä työskennellyt Tyyne Multanen seuraa tarkkaan, mitä kotihoidosta kirjoitetaan lehdissä.

– Yleisesti ottaen vaikuttaa siltä, että aika tiukoilla ollaan. Minä olen kuitenkin hyvin tyytyväinen. Käytän yksityistä kotipalvelua, ja saan riittävästi ja monipuolista hoitoa, Multanen juttelee.

Multanen asui hissittömässä talossa ja portaiden kapuaminen alkoi käydä hankalaksi. Oma vastuuhoitaja Niina Päärnä Hoiviasta auttoi Multasta asuntoasioiden järjestämisessä, ja Multanen muutti ikäihmisille sopivaan Asunto Oy Myllymäen Maijalaan.

Itsenäinen asuminen ja pärjääminen on Multaselle tärkeää.

– Nyt pääsen kulkemaan hissillä ylös, alas ja ulos, Multanen iloitsee.

– Myös seuraa on lähellä. Välillä pidetään rupattelutuntia aulassa, istuskellaan ruokalassa tai lämpimällä säällä sisäpihalla ja jutellaan maailman asiat paikalleen.

Multanen käy syömässä naapurirakennuksessa sijaitsevassa Hoivian lounasravintolassa, jumpassa fysioterapeutin luona ja osallistuu silloin tällöin tapahtumiin ja teemapäiviin. Siivooja käy hänen luonaan sopimuksen mukaan.

– Hoitajan saa mukaan asioimisapuun kaupungille. Arvostan myös sitä, että saan apua veroilmoituksen, kotitalousvähennysten ja muiden papereiden täyttämiseen. Monelta ikäihmiseltä voi jäädä etuudet saamatta, jos ei osaa pelata papereiden kanssa.

MULTASEN oma vastuuhoitaja, lähihoitaja, sosionomi ja palveluohjaaja Niina Päärnä on työskennellyt Hoivia Oy:n Kotipalveluissa kotipalveluyksikön perustamisesta, eli vuoden 2013 alusta lähtien. Ennen Hämeenlinnaan muuttoa hän työskenteli Porin kaupungin kotihoidossa.

– Yksityinen palvelu on hyvä lisä täydentämään kaupungin palvelutarjontaa. Yksityisessä kotipalvelussa henkilökuntaa pystytään lisäämään asiakkaiden ja heidän tarpeidensa mukaan, Päärnä tuumii.

– Meillä on pieni tiimi, jossa on hyvä ilmapiiri ja helppo työskennellä. Kentällä päätöksiä tehdään itsenäisesti, mutta tiimistä saa tukea. Töihin on kiva tulla.

– Asiakkaat ostavat palvelun suoraan meiltä. Joidenkin asiakkaiden luona käydään pari kertaa päivässä, joidenkin luona vain kerran kuussa. Palvelu voi olla kaikkea kotisairaanhoidosta ja verikokeiden otosta ikkunoiden pesuun. Asiakaskäynnit ja -aika sovitaan aina asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan, Päärnä kertoo.

– Pyrimme panostamaan suurimman osan työajasta asiakastyöhön.

– Parasta työssäni on auttaminen, asioiden järjestäminen ja tyytyväiset asiakkaat. Työssä näkee, että asiakkaiden elämänlaatu voi parantua joskus pienistäkin asioista, Päärnä pohtii.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

31.10.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

31.10.2020