Kaupunkiuutiset

Yleisö tykkää Mikko Töyssystä

– Olen aika hämmentynyt ja yllättänyt. Tästä yleisöpalautteesta olen äärimmäisen kiitollinen ja nautin siitä, mutta leijumiseen ei ole varaa. Minä olen tässä työssäni vasta alkutaipaleella.

Tämän vuoden alusta vakituisen kiinnityksen Hämeenlinnan teatteriin saanut näyttelijä Mikko Töyssy oli aidosti yllättynyt Hämeenlinnan teatterikerhon ja Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten yhteistyössä järjestämän suosikkinäyttelijä-äänestyksen voitosta. Valinta koski nimenomaan koko vuotta 2016, ei siis näytäntökautta.

– Minulle viime vuosi oli monipuolinen. Hämeenlinnassa sain tehdä hyvinkin erilaisia rooleja. Päälle tulivat Tuntemattoman sotilaan kuvaukset sekä osallistuminen Voice of Finland-kisaan, Töyssy kertaa mennyttä.

Tuntemattoman sotilaan alikersantti Mäkilän roolista ei ole varaa vielä puhua, ensi-ilta on luvassa syksyllä. Voice of Finland puolestaan osoitti, että miehellä on loistava lauluääni.

– Mistä lie tullutkaan, Töyssy nauraa.

Hän sanoo olleensa laulamatta pitkän tovin äänenmurroksen jälkeen.

– Se on sellainen lahja, en ole kouluttautunut laulajaksi, Hämeenlinnan teatterin lavallakin tulkinnoillaan säväyttänyt Töyssy sanoo.

Harrastuspohjalta näyttelijän ammattiin ponnistanut Töyssy sanoo elämän opettaneen jo tähän mennessä sen, että ihmisen eloon kuuluu ylä- ja alamäkiä. Työkokemusta on tehdassalista alkaen.

– Uskallan nauttia tällaisesta tunnustuksesta tässä ja nyt, mutta samaan aikaa olen töitteni edessä nöyränä. Olen tuore näyttelijä, joka oppii koko ajan uutta. Onneksi ympärilläni on liuta kollegoita, joilta saa imettyä oppia koko ajan.

Kevään aikana Töyssyn ohjelmistossa kotiteatterissa ovat muun Kalenteritytöt ja Finnhits sekä harjoituksen alla Suomi sataa ja tuulee sekä muita tulevan syksyn näytelmiä.

Neljä ja puoli vuotta tähän sakka Hämeenlinnassa näytellyt Töyssy on tuttu näky myös kesäteattereiden näyttämöillä. Ensi kesänä hän esiintyy Tampereen Viikin saaressa.

– Ensimmäistä kertaa työmatka sujuu pyörällä. Hämeenlinnassa kävisin Tampereelta junalla, mutta nykyiset aikataulut eivät millään käy tämän ammatin aikatauluin. VR mokasi pahasti aikataulu-uudistuksessaan, Töyssy kritisoi monopoliyhtiötä.

Suosikkinäyttelijä valittiin kuudetta kertaa. Aikaisemmin yleisön suosikkeja ovat olleet Aku Hirviniemi, Liisa Peltonen, Harri Ekonen, Ritva Oksanen ja Lasse Sandberg.

Mikko Töyssy sai neljäsosan 184 äänestä. Seuraaviksi suosituimpia olivat Ilkka Heiskanen ja Lasse Sandberg. Ääniä sai kaikkiaan 21 taiteilijaa.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin viisi lippua teatterin kevään näytöksiin. Onni suosi seuraavia: Erkki Ijäs, Parola, Anna-Maija- Laine, Hämeenlinna, Arja Jokinen, Turenki, Hanna Kurtti, Iittala, Jaana Virtanen, Hauho.

Voittajiin ollaan myös henkilökohtaisesti yhteydessä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset