Kaupunkiuutiset

Yli 20 neliötä kodikkuutta

Hämeen ammattikorkeakoulun lasi- ja keramiikkamuotoilun opiskelijat saivat tilaisuuden näyttää taitonsa, kun Hämeen opiskelijasäätiö HOPS tilasi seinätaideteoksen uuteen opiskelija-asuntolaansa.

Visamäkeen nousseen opiskelija-asuntolan päätyseinää koristaa nyt yli 20 neliömetrin kokonaisuus, joka on koottu yhdeksästä alumiinilevystä. Memory Waves -nimeä kantavan taideteoksen teema on kodikkuus.

Värikkään teoksen ovat suunnitelleet lasi- ja keramiikkamuotoilun kolmannen vuoden opiskelijat.

Yhdeksän hengen suunnittelijatiimin jäsen Markku Mikkonen kertoo, että opiskelijat saivat vapaat kädet materiaalivalinnoissa, kunhan rakennus ja olosuhteet otettiin huomioon.

HOPSin toive oli, että teos olisi linjassa opiskelijatalojen suunnittelussa korostetun kotiteeman kanssa. Asuntolamaisuuden sijaan uusissa asuntoloissa korostetaan kodikkuutta.

Opiskelijoiden teos sai inspiraationsa räsymatoista.

– Uskomme, että jokaisella asukkaalla on jokin tietty muisto kodista. Jonkun mielestä koti voi olla musikaalinen, toinen näkee kodin jatkuvana muistilistana. Memory Waves perustuu tähän ajatukseen, Mikkonen kuvailee.

Laserleikkurilla muotoon tehtyjen alumiinilevyjen leikkauksen ja maalauksen opiskelijat tilasivat alihankintana.

Seinäteoksen suunnittelu oli monen kuukauden projekti. Syksyllä alkanut työ saatettiin päätökseen viime viikolla, kun teos kiinnitettiin asuntolan seinään. Tällä viikolla seinään kiinnitetään vielä kyltti, joka kertoo tekijöiden nimet.

Suunnittelijaryhmä on työskennellyt paljon yhdessä opintojen aikana.

– Tämä on kolmas isompi projekti, jonka toteutamme yhdessä. Voisi sanoa, että yhteistyömme on kehittynyt siihen pisteeseen, että työskentely sujuu jo mukavasti, Mikkonen naurahtaa.

Mikkonen muistuttaa, että ryhmätyöskentelyssä ”jokainen tuo ideoita pöytään”.

– Tähän projektiin oman jännityksensä toi se, että työ tehtiin asiakkaalle.

Opiskelijoiden suunnittelemaa Memory Waves -teosta voi ihastella osoitteessa Visakaarre 1. Pysyvästi esille asetettu teos löytyy G-talon päätyseinästä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset