fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Yli 60 kiloa laihduttaneen rokkikukon askel on kevyt kahdenkin vuoden jälkeen - Miten Stunk Man sen teki?

Stunk Manin muutaman vuoden takainen painonpudotus noteerattiin jopa valtakunnallisissa medioissa. Kolmekymppinen mies ei ole sortunut entisiin tapoihinsa, mutta pienet kurinpalautukset ovat olleet tarpeen. Kuvaaja: AP Sarjanto

Suuria kilomääriä pudottaneita ihmisiä vaanii usein vaara, että tiukan laihdutuskuurin jälkeen elämäntavat pikkuhiljaa luisuvat vanhoihin uomiinsa. Hämeenlinnalaisen Roctum-yhtyeen nokkamies Tuomas “Stunk Man” Hietanen laihdutti vajaat kolme vuotta sitten Cambridge-menetelmää käyttäen 126 kilosta 65 kiloon kymmenen kuukauden aikana. Kolmekymppisen miehen muodonmuutos oli hätkähdyttävä ja hänet valittiin valtakunnallisessa äänestyksessä Vuoden 2016 Cambridge-kasvoksi.

Kurinpalautuksia

Sankarillisesta laihdutuksesta kerrottiin Kaupunkiuutisissa maaliskuussa 2016. Kaksi vuotta ja 9 kuukautta myöhemmin Stunk Man on edelleen saavutetuissa mitoissaan.

– Paino on pysynyt samana, parin kilon heittoja on ollut suuntaan ja toiseen. Kaikki on sujunut hyvin, mutta pieniä kurinpalautuksia on tarvittu aktiivisen elämän ohessa, hän kertoo.

Liikunta ei ole ollut mitenkään keskeisessä roolissa hoikkana pysymisessä.

– Jonkun verran leukoja vetelen ja pidän vireystilaa yllä kävelemällä. Keskityn enemmän hyvään henkiseen ja fyysiseen olotilaan.

Entiseen ei paluuta

Keskeistä projektin onnistumisessa on ollut vahva tunne siitä, että vanhaan ei ole paluuta.

– Elämä oli ennen kaikin puolin raskasta. Kyse on omasta hyvinvoinnista. Jokainen saa kuitenkin olla sellainen kuin haluaa. Kukaan muu ei voi määrittää ihmistä kuin ihminen itse.

– Laihtuminen on vaikuttanut itsetuntoon ja jaksamiseen positiivisella tavalla. Paniikkihäiriötkin jäivät taakse ja pystyn tekemään monenlaisia asioita, joista ennen vain haaveilin.

Stunk Man nauraa olevansa pallopeleissä ihan yhtä huono kuin ennenkin.

– Koordinaatio ei ole parantunut, mikä on yleinen naurunaihe kaveriporukassa.

Ruokaa neljä kertaa päivässä

Stunk Man laihdutti metodilla, jossa hän nautti aluksi vain pussikeittoja ja pirtelöitä. Tietyssä vaiheessa ruokavalioon ilmestyivät myös kevyet ateriat ja lopulta pussivalmisteet jätettiin kokonaan pois.

– Kuurin aikana käytetty ruokarytmi on säilynyt, syön neljä kertaa päivässä. En kyttää kelloa, mutta homma jäi jotenkin alitajuntaan. Vettä juon edelleen todella paljon. Tarkkailen välillä painoani, mutta en stressaa. Sorrun enää harvoin yliherkutteluun, mutta jos niin tapahtuu, pyrin sitä sitten tasaamaan, Stunk Man sanoo.

Juhlimisesta ei tingitä

Rokkisankarin elämätapaan kuuluu perinteisesti myös juhliminen ja siitä Stunk Man ei halua tinkiä.

– Biletän ihan samalla tavalla kuin ennenkin ja tein niin myös silloin, kun laihdutin. Elämästä ei saa tulla liian epämiellyttävää, kun ei koskaan tiedä mitä tapahtuu.

Stunk Manin johtamaa Roctumia on luonnehdittu kulttibändiksi, jonka kappaleet ja videot ovat herättäneet ihastusta ja vihastusta ympäri maailmaa. Vuonna 2004 perustettu hämeenlinnalainen hard rock -yhtye tuli alusta asti tunnetuksi musiikkinsa lisäksi kummallisista asuistaan ja hurjasta lavashowstaan, jonka moottorina hääräsi 126-kiloisen solistin räävitön hahmo parhaassa glam rock-hengessä.

– Olen nykyään vähintään yhtä räävitön, mutta nyt vieläkin energisempi, laulaja tuumaa.

Omaleimaisuus on avannut Roctumille tien suuren luokan keikkalavoille, kuten Tuska- ja Sauna Open Air-festivaaleille sekä Provinssirockiin. Uutta äänitettä valmisteleva yhtye esiintyy ensi perjantaina kotikaupungissaan. Luvassa on Jouluspesiaali Kummelissa.

– Soitamme akustisesti, mutta meininki on hullua, se on kuitenkin meidän juttumme, Stunk Man lupaa.

– Ohjelmistossa on tietenkin oma jouluhittimme Nothing for Christmas ja muuta teemaan sopivaa.

 

Roctum pe 14.2. Kummeli Barissa (Raatihuoneenkatu 16).

Lue Stunk Manin tunnot kahden vuoden takaa: https://www.kaupunkiuutiset.com

 

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset