Kaupunkiuutiset

Yli puoli miljoonaa tieteelle ja taiteelle

Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto jakoi perjantaina 25.5. Hämeenlinnan Raatihuoneella pidetyssä vuosijuhlassaan vuoden 2018 apurahat. Kaikkiaan tukea myönnettiin 584 000 euroa 42 kantahämäläiselle tiede- ja taidehankkeelle. Lisäksi palkittiin taiteen maisteri, valokuvataiteilija Marjukka Vainio 10 000 euron palkinnolla.

Hämeen rahasto sai tämän vuoden hakuaikana yhteensä 258 hakemusta. Hakemusten yhteenlaskettu rahamäärä oli 4,3 miljoonaa euroa.

Kärkihankkeeksi Hämeen rahasto nosti fil. maisteri Lotta-Sofia Aaltosen yläkoululaisen lukukokemusta, kaunokirjallisuuden merkityksellistämistä ja yhteisöllistä lukutapaa käsittelevän väitöskirjatyön, jota rahasto tukee 24 000 eurolla. Toiseksi kärkihankkeeksi Hämeen rahasto nosti Musiikkia Linnassa ry:n 30-vuotisjuhlavuoden konserttien järjestämisen (20 000 euroa). Lastenkulttuurille myönnettiin yhteensä 20 000 euroa.

Myönnetyistä apurahoista noin 65 % jaettiin tänä vuonna taiteelle ja 35 % tieteelle. Eri alojen väitöskirjatyöskentelyjä tuettiin 10 apurahalla. Keskimääräinen myönnetty apuraha oli noin 14 000 euroa.

 

Taiteen maisteri, valokuvataiteilija Marjukka Vainio sai Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston vuoden 2018 palkinnon. Palkinto myönnetään vahvalle tulkitsijalle, suomalaisen valokuvataiteen vaikuttajalle, ja se on arvoltaan 10 000 euroa.

Hämeenlinnassa asuva Marjukka Vainio on tehnyt ansioitunutta ja ainutlaatuista työtä suomalaisen valokuvataiteen parissa. Hän on eturivin kuvataiteilijoita maakunnassa ja on ollut koko urallaan suomalaisen valokuvataiteen edelläkävijä ja keskeinen uudistaja 1980-luvun lopulta alkaen.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset