fbpx
Kaupunkiuutiset

Yritykset haluavat etävalvontaa

Yritykset ovat jo oppineet haluamaan uusimpia, työtä helpottavia tietotekniikkapalveluja. Yksi tällaisista palveluista on etävalvonta, joka tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi tulostimesta on väri lopussa, uusi kasetti lähetetään asiakkaalle, ennen kuin väri ehtii hiipua kokonaan.

– Asiakkaistamme yli puolet on etävalvonnassa. Yrityksissä ei ole enää niin sanottua pääkäyttäjää, joka huolehtisi tällaisista asioista, X-Partner Hämeenlinnan henkilökunta kertoo.

Turuntiellä sijaitsevaa X-Partneria vetää maahantuojalla Xerox Oy:llä pitkän uran tehnyt Sami Hosio, jonka myyntitiimissä Hämeenlinnassa työskentelevät Kirsi Hosio, Teemu Vuorela ja Matti Viljanen. Heidän toimialueenaan on koko Kanta-Häme.

Tarve digitaalisille palveluille kasvaa yrityksissä ja yhteisöissä osaksi sen takia, että asiakirjat ovat muuttumassa pikkuhiljaa sähköisiksi. Isoimpia työstettäviä ovat vaikkapa kaupunkien arkistot. Myös tämänkaltaiset työt onnistuvat nykytekniikalla hyvin.

– Paperit eivät häviä kokonaan, mutta niidenkin arkistoiminen ja löytyminen helpottuu digitalisoinnin ansiosta. Arkistoinnin täsmällisyys on hyvin tärkeää, ja kun asiakirja viedään sähköiseen muotoon, monitoimilaitteet ovat yhä isommassa osassa. Niillä lyhennetään työn kulkua, X-Partnerin väki sanoo.

Vuorelan mukaan yrityksissä on melko vaihteleva tiedon taso siitä, mitä kaikkea eri laitteilla voidaan tehdä. Esimerkiksi monitoimilaite on nykyään paljon muutakin kuin kopiokone ja tulostin. Myös mobiilitulostus yleistyy nopeasti. Usein ammattilaiset kuulevat kuitenkin sanottavan, että onhan meillä tuo tulostin, ikään kuin se riittäisi.

– On hienoa, jos pystyy esittelemään asiakkaalle uuden palvelun, ja sen jälkeen syttyy lamppu, Vuorela sanoo.

X-Partnerin hämeenlinnalaisvetäjät muistuttavat, että mitä pidemmälle digitalisaatio menee, sitä tärkeämmäksi nousee tietoturva. Palvelun tarjoajat tarvitsevat myös itse jatkuvaa koulutusta pysyäkseen ajan hermolla.

– Uudet myyjät saavat aina kuukauden peruskoulutuksen maahantuojalta, ja parhaillaan meillä on menossa iso kaksivuotinen työssäoppimisprojekti, jota tukevat valtio ja TE-keskus. Koko porukkamme on siinä mukana. Työhön liittyviä asioita ei opita parissa viikossa, ja myyjän on nykyään oltava enemmän asiantuntija kuin vain kopiokoneen myyjä. Pelkkä laite ei itsessään enää ole ratkaisu, Kirsi Hosio korostaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset