fbpx
Kaupunkiuutiset

Yritys paeta todellisuutta

PlanetariumOhjaaja Rebecca ZlotowskiRooleissa Natalie Portman, Lily-Rose Depp, Emmanuel Salinger

 

Ranskalais-belgialainen elokuva vie 1930-luvun Pariisiin, aikaan ennen sotaa. Berliinistä kuuluu jo ikäviä, ja juutalaisuus kätketään. Amerikkalaiset Barlowin sisarukset Laura (Natalie Portman) ja Kate (Lily-Rose Depp) ovat kiertäneet Eurooppaa meedioina ja jääneet Pariisiin, sillä työtilaisuudet yökerhoesityksissä ja yksityisissä istunnoissa ovat vähentyneet.

Kun sisarukset kohtaavat visiönäärisen elokuvatuottaja André Korben (Emmanuel Salinger), kaikki tuntevat saavansa haluamansa, mutta se on jokaiselle liikaa. Laura, Kate ja André uppoavat toistensa kautta omaan kohtuuttomuuteensa.

Planetariumia on pidetty sekavana ja juonettomana elokuva, joka ei tavoita omaa kunnianhimoaan ja jonka vetonauloja katsojalle ovat upea Natalie Portman ja Johnny Deppin tytär Lily-Rose Depp. Mutta elokuva voi olla myös kiehtova mielentila. Visuaalisen kauniissa Planetariumissa on hienot hetkensä, kuten juhlien pilkahtava onni, aforistinen dialogi, tuskaisa rakkauden kaipuu, ensilumen ilo ja kirkas taivas, joka lupaa upeaa huomista. Ne ovat jo syitä katsoa Planetarium.

 

* * * *

 

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset