fbpx
Kaupunkiuutiset Hattula

Ystävyys huipentui yhteiseen yritykseen – Halivia oy valmistaa jättineuletuotteita merinovillasta

Hattulassa jo lapsuudessa tutustuneet Reetta Helminen ja Irina Lehtonen panivat pystyyn Halivia oy:n.
Hämeenlinnassa asuva Reetta Helminen (vas.) ja hattulalainen Irina Lehtonen kertovat, että yrityksen nimi, Halivia oy, tulee lasten nimistä: Hayden, Alina ja Olivia. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnassa asuva Reetta Helminen (vas.) ja hattulalainen Irina Lehtonen kertovat, että yrityksen nimi, Halivia oy, tulee lasten nimistä: Hayden, Alina ja Olivia. Kuva: Pekka Rautiainen

Ala-astevuosista asti parhaita ystäviä olleet Reetta Helminen ja Irina Lehtonen keksivät markkinaraon jäätyään äitiyslomalle ja perustivat Halivia oy:n, joka valmistaa jättineuletuotteita merinovillasta.

– Suomessa merinovillaiset tuotteet ovat hirveän kalliita, ja valikoima on suppea. Irina alkoi valmistaa merinovillasta tuotteita meille ensin omaan käyttöön. Ihmiset rupesivat pian kyselemään, että mistä olette näitä saaneet ja kuka nämä on tehnyt. Aloimme miettiä, voisimmeko ruveta tekemään näitä enemmän.

Laadulla on väliä

Valikoimaan kuuluu kodinsisustustuotteita, kuten jättineulevilttejä, sekä lastentuotteita, joista suosituin on vauvojen unipesä.

Lisäksi yritys valmistaa lastenvilttejä, lämpöpusseja rattaisiin ja vaunuihin, toukkapusseja vastasyntyneille ja vähän isommille vauvoille, pinnasängyn reunapehmusteita, rataspehmusteita sekä merenneitopyrstöisiä vilttejä lapsille ja aikuisille.

Yritys myös myy merinovillalankaa käsityöihmisille. Lanka tulee Puolasta.

– Kartoitimme eri toimittajia. Meille on tärkeää, että lanka tulee EU-alueelta eikä halvalla Kiinasta. Haluamme, että lanka on eläinystävällistä ja laadukasta, etenkin, kun teemme siitä vauvojen- ja lastentuotteita, Helminen kertoo.

Rennosti liikkeelle

Reetta Helminen hoitaa yrityksessä hallinnolliset hommat ja Irina Lehtonen vastaa neuletuotteiden valmistamisesta käsityönä.

– Ei pelota yhtään, vaan otamme aika löysin rantein. Katsotaan, mitä ihmiset tykkäävät ja miten tämä tästä lähtee lentoon. Aika hyvin ihmiset ovat meiltä näitä tuotteita jo tilailleet. Sosiaalinen media on tärkein markkinointikanavamme, Helminen sanoo.

Sekä Helminen että Lehtonen työskentelevät SSAB:llä. Lehtonen on vielä jonkin aikaa äitiyslomalla, ja Helminen tekee 3-päiväistä työviikkoa. Jos Halivia oy osoittautuu tuottoisaksi bisnekseksi, Lehtonen olisi valmis tekemään neuletuotteita täysipäiväisesti ja Helminen jatkamaan hoitovapaataan.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset