Kaupunkiuutiset Renko

Ystävyys kantaa läpi elämän – Kimppakammari on renkolaisten kohtauspaikka

Mirja Koskinen (vas.) ja Ritva Alanko ystävystyivät Renkoon muutettuaan. Kuva: Lea Karmala
Mirja Koskinen (vas.) ja Ritva Alanko ystävystyivät Renkoon muutettuaan. Kuva: Lea Karmala

Elämän kaikissa vaiheissa ystävyys on kantava voima. Ystävänpäivän aattona aihetta mietittiin Rengon Kimppakammarin askartelutuokiossa, jonka ideoi Pirkko Sundholm Vapaaehtoiskeskus Pysäkistä.

Renkoon lähes kymmenen vuotta sitten muuttaneet Mirja Koskinen ja Ritva Alanko ystävystyivät vanhemmalla iällä. He tapaavat toisiaan Kimppakammarin ohjelmapäivissä, joista he hakevat ennen kaikkea seuraa ja hyvää mieltä.

– Tulee mukava olo, kun tapaa tuttuja ja saa puhua iloja ja suruja. Ystävä on sellainen, joka seisoo aina rinnalla, he sanovat.

Viime maanantain askarteluhetkessä syntyi laulun, naurun ja juttelun lomassa mukiin koristeltuja neulatyynyjä. Myös sydämelliset ystävänpäiväkortit vaihtoivat päivän aikana omistajaa. Tiistaina ystävyysteema jatkui Kimppakammarissa pelien parissa vertaisveturi Helmi Leimun johdolla.

 

Matti Reittamo ja Mariitta Widberg ovat kesärenkolaisia, mutta he viihtyvät paikkakunnalla talvellakin. Kuva: Lea Karmala
Matti Reittamo ja Mariitta Widberg ovat kesärenkolaisia, mutta he viihtyvät paikkakunnalla talvellakin. Kuva: Lea Karmala

Kesärenkolaiset viihtyvät kylässä myös talvella

Maanantain ohjelmahetkeen sattumalta osuneet Matti Reittamo ja Mariitta Widberg virittivät aluksi aiheeseen sopivan yhteislaulun Mistä tunnet sä ystävän. Helsinkiläinen pariskunta on kesärenkolaisia, mutta nykyään he viettävät paikkakunnalla myös talviaikaa. He ovatkin seudulla jo tuttuja esiintyjiä.

– Rengossa on ollut valtavan sydämellinen vastaanotto tällaiselle viihdyttämiselle, he iloitsevat.

Duossa, joka esittää tuttuja ikivihreitä sävelmiä, yhdistyvät Reittamon muusikon ja Widbergin harrastajanäyttelijän taidot. Molemmat soittavat eri instrumentteja ja laulavat. Esitystään he värittävät liittämällä sketsejä kansanlauluihin ja iskelmiin. Reittamo johtaa Helsingissä myös kuoroa. Kaksikkoa voi tilata esiintymään erilaisiin Hämeenlinnan seudulla pidettäviin tilaisuuksiin.

Yleisön parissa ja muuallakin Reittamo ja Widberg ovat huomanneet, että hämäläiset ovat kohdattaessa rauhallisia ja ystävällisiä, ja heistä saa reiluja ja luotettavia ystäviä. Widbergille hämäläisyys on tuttua nuoruudestakin, sillä hän on kotoisin Kutilan kylästä Kalvolasta, ja lapsena hän vieraili tätinsä luona Rengossa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset