fbpx
Kaupunkiuutiset

Zaani ja Petri Hankonen naurattavat Juliuksella

Zaani (vas.) ja Petri Hankonen kiertävät yhdessä Suomea stand up -kaksikkona. Ensi torstaina vuorossa on Hämeenlinna. Kuva: Aku Oikari
Zaani (vas.) ja Petri Hankonen kiertävät yhdessä Suomea stand up -kaksikkona. Ensi torstaina vuorossa on Hämeenlinna. Kuva: Aku Oikari

Stand Up -koomikot Zaani ja Petri Hankonen saapuvat esiintymään Juliuksen Olohuoneen pikkujouluihin torstaina 28. marraskuuta.

Piippolasta – vaan ei vaari

Hankonen on kotoisin Piippolasta, mutta ei ole vaari vaan koomikko. Hänet valittiin suomalaisen stand upin Vuoden 2014 tulokkaaksi kilpailussa, jonka aikaisemmin ovat vieneet nimiinsä muun muassa Ismo Leikola, Krisse Salminen ja Matti Patronen.

Hankonen kävi 2000-luvun alussa Hämeenlinnassakin hyvin tunnetun Markku Toikan stand up -kurssin ja innostui siitä niin, että teki ensimmäisen keikkansa yhdeksän vuotta myöhemmin. Nykyään Hankonen käsikirjoittaa Villi Kortti -ohjelmaa ja ohjaa sketsejä, mutta päätyökseen hän kiertää maita ja mantuja hauskuttamassa ihmisiä. Huumorinsa hän repii tarkastelemalla maailman menoa maaltamuuttajan silmin.

Kotona on Hankonen on kotitöiden jumala: häntä saa rukoilla, mutta mitään ei tapahdu.

Ketsupilla vai kaikilla mausteilla?

Onko Zaani oulunranskalainen vain ranskalainen Oulussa? Ja laitetaanko ketsuppia, vai pannaanko kaikilla mausteilla? Mistä näistä tietää, mutta rokki soi ja nauruja riittää.

Zaani eli Jean-Eric Chaument on esiintynyt televisiossa Grillit Huurussa -ohjelman juontajana ja naama on välkkynyt tasaiseen tahtiin myös Konttori-sarjassa.

Pieneksi vihaiseksi mieheksi kutsutun Zaanin komiikka on samaan aikaan niin vahvaa riffiä ja sooloa, että välillä unohtaa kyseessä olevan vain yksi mies eikä bändi. Tälle ammattinaurattajalle mikään ei ole pyhää ja härskiä humoristia ei suositella heikkohermoisille. Hämeenlinnalaisten suureksi riemuksi hän muun muassa vihaa kotikaupunkinsa jääkiekkojoukkuetta, Oulun Kärppiä.

Juliuksen ovet aukeavat kello 18 buffet-paketin ostajille ja tuntia myöhemmin show-lipun lunastaneille. Koomikot aloittavat esityksensä kello 20.

Zaani ja Petri Hankonen to 28.11. Juliuksen olohuoneessa (Kasarmikatu 4).

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset