Kaupunkiuutiset

Zero Gravity Company palaa Vanaja-saliin

Verkatehdas ja LähiTapiola Loimi-Häme ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2004 ja Suomen itsenäisyyden juhlavuonna kumppanuustoiminta tähtää erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuihin esityksiin.

Keväällä yhteistyö tuo Vanaja-saliin kaksi koko perheen konserttia. Lastenmusiikin grand old man Pentti Rasinkangas Ohilyönti-orkestereineen saapuu 26. maaliskuuta ja vähän nuorempia tulokkaita esittelevä Pikku Papun Orkesteri hauskuttaa yleisöä 23. huhtikuuta.

Verkatehtaalla aikaisemminkin nähty nykysirkusryhmä Zero Gravity Company valmistelee tällä hetkellä tuotantoresidenssissä T.S.Eliotin Hollow Men -runoon perustuvaa esitystä Iiris, joka valtaa Vanaja-salin 5. toukokuuta.

– Iiris on Suomen mittakaavassa jättimäinen projekti, jossa on mukana 17 sirkustaiteilijaa, ohjaaja Reija Tapaninen kertoo.

– Improvisatorinen teos jakaantuu viiteen osaan, jossa jokaisessa käytetään omaa välinettä ja ilmaisutapaa. Näitä ovat nuorallatanssi, köysi, käsilläseisonta, rengastrapetsi ja rhönrad-pyörä.

Iiriksestä järjestetään myös Hämeenlinnan seudun lukioille suunnattu erikoisnäytös 8. toukokuuta.

– Yhteistyö Verkatehtaan kanssa istuu hyvin yhteiskuntavastuulliseen ajatteluumme, LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola sanoo.

– Se sopii elämänturvastrategiaamme ja sankarikoulutukseemme, jossa ihmisiä opetetaan selviytymään uhkatilanteissa. Olemme järjestäneet alkusammutusopetusta tuhansille ihmisille ja jatkossa on tulossa sankarikoulutusta myös kaikille Hämeenlinnan 5- ja 6-luokkalaisille.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset