Hämeenlinnan ladut

Aluksi totean, että ladut on tehty, kiitos siitä. Latujen tilasta syntyy käyttäjjistä riippuen erilaisia tulkintoja. Latualue rakennetaan nykyisin pääsääntöisesti luistelijoiden ehdoilla. Latualueen reunaan kaiverretaan murtsikka latu.
Suurin ongelma murtsikkaladun kohdalla on se, että se tahkotaan kerta toisensa jälkeen samaan uraan. Olen siitä takavuosina Kuvajan kanssa keskustellut. No, aikaa myöten saasteet ja roskat kertyvät latu-uraan kuin myös suojan jälkeen jäinen pinta. Jälleen kerran tahkotaan ura auki, mutta tuloksena on vanha saastainen latu.

Mielestäni taivaallinen uudistus olisi se, että latu- uran voisi silloin tällöin kaivertaa uuteen kohtaan, jolloin aukeaisi puhdas lumi hiihdettäväksi. Se näyttää olevan todella vaikea yhtälö juuri sen takia, että luistelu-ura vie lähes kaiken tilan ja se kyllä harjataan lähes päivittäin niin, että luistoa löytyy.

Aulangon laduista sanoisin sen tosiasian. että hiihdettyäni siellä keväisin latu on todella roskainen ja nilkiintynyt mikä johtuu juuri siitä syystä, että latu-ura ei vaihda paikkaa. Luisto on kehno latuun kertyneen möhnän takia. Haluaisinkin kuulla ladun ylläpitäjän ajatuksia siitä miksi tähän on tultu.
Antoisaa kevättä latuhenkilöstölle kuin myös hiihtokansalle!

Vain kirjautunut käyttäjä voi kommentoida uutisia.
Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, ole ystävällinen ja ota yhteys tilaajapalveluun 03 6151 300.

Elina Eevan kirjoitusta lukiessani alkoi vähän huvittaa. Itsekin olen joskus muuttanut, useampaan kertaankin, Helsingistä Hämeeseen ja sitä ennen Etelä-Karjalasta Uudellemaalle useampaan osoitteeseen. Olen myös ollut joskus raskaana. Hienoa, että Elina Eeva on päässyt asumaan peräti Vantaan Korson takamaastoon Tuusulanväylän ja Lahdenväylän väliin! Sinnehän niitä latuja tehdään maaltamuuttajien tarpeisiin. No Vantaan rahatilanteen tuntien saapi nähdä, kuinka tasokkaana homma säilyy. Laitettakoon kirjoitus raskaana olevan naisen tunnekuohun piikkiin. Toki hän saa olla pahoillaan epäonnistuneesta hiihtoretkestään, mutta mikä pakottaa raskaana olevan raahautumaan ladulle jopa viikonloppuvierailun aikana? Voi olla, että kotikaupunkiinsa vierailulle tuleva tuntee pettymystä, kun asiat eivät olekaan kuten ennen. Nykyisenä vantaalaisena ta iparemminkin korsolaisena on parempi, että pyrkisi esittämään ideoita kasvavan reunuskaupunkialueensa kehittämiseen.

Kunpa vaan Vanhustenhoidostakin nousisi tällainen kalabaliikki nin saatais syntyä tulostakin sano Ontrei