Digilehden muutos susi

Hämeen Sanomien digilehti uudistui joulukuussa 2017. Olen tilannut jo vuosia pelkästään digiversiota, koska haja-asutusalueilla paperilehdet saapuvat vasta postin mukaan iltapäivällä. Olen pettynyt digiuudistukseen. Lehden sivut avautuvat hitaasti yksi kerrallaan ja lehteä ei enää voi ladata esimerkiksi tabletille. Ladattua lehteä pystyi ennen lukemaan siellä, missä nettiyhteys oli heikko tai kielletty, kuten bussissa ja lentokoneessa. Nyt lehden lukeminen vaatii jatkuvan nettiyhteyden.

Hämeen Sanomien digiversio on todella kallis ja siksi luulisi sen olevan myös käyttäjäystävällinen. Uudistus on siltä osin mennyt huonompaan suuntaan. Tilaamme myös Helsingin Sanomien digilehteä, joka on parantunut uudistuksissa ja on myös olennaisesti halvempi. Hesarin digilehteä on ilo lukea ja sen voi ladata laitteelle myöhemmin luettavaksi.

Hämeen Sanomien tulisi palata entiseen versioon tai otettava mallia Hesarin toimivuudesta. Varmaan sama ongelma on tullut esiin muillakin ja siksi toivon keskustelua asiasta.

Hämeen Sanomien tilaaja jo vuosikymmenien takaa

Vain kirjautunut käyttäjä voi kommentoida uutisia.
Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, ole ystävällinen ja ota yhteys tilaajapalveluun 03 6151 300.

Hei. Näköislehdestä on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa: HTML5 ja Flash-versio. Lähetä minulle sähköpostiini elina.nummelin@hameensanomat.fi lisätietoja tuosta ongelmastasi niin autan sinua. Nuo eri versiot toimivat hieman erilailla, joten tarvitsen tiedon kumpaa versiota sinä käytät koneellasi. Terkuin, Elina

Huomenta ja kiitos palautteesta. Tällä hetkellä ei tosiaan ole mahdollista ladata näköislehteä offline-tilaan omalle laitteelle, mutta järjestelmätoimittaja on luvannut rakentaa kyseisen ominaisuuden, joten siihen on tulossa muutos.

Ongelmat johtunevat siitä, että Hämeen Sanomat ei jostain syystä päivitä enää Microsoft -versiota, joka toimi erittäin hyvin. Lehden hinta on kuitenkin sama ja nousee säännöllisesti. Ei muuta kuin puhelinostoksille?

Hei. Hämeen Sanomien sovellus on nykyisin vain iOS- ja Android-laitteille, mutta voit aina käyttää verkkopalvelua ja näköislehteä laitteesi selaimen kautta. Näköislehti toimii myös sitä kautta. Terkuin, Elina

Ei toimi minullakaan. Valittaa vanhasta versiosta, jota ei nykyjärjestelmä ei tue. Parannusta odotellaan!

Hei Pekka. Oletan, että puhut nyt Hämeen Sanomien sovelluksesta. Ilmeisesti käytössäsi on Android-laite on 4.4.4-versiota vanhempi käyttöjärjestelmä? Meillä ei ole tukea tuota vanhempiin käyttöjärjestelmiin Android-puolella, mutta voit toki aina lukea näköislehden laitteesi selaimen kautta. Terkuin, Elina

Osoitus henkilöiden osaamisesta ja ohjelmistotoimittajan tietotekniikan tasosta. Taas on kaveriporukan tutulle mennyt homma vai onko peräti konsultti maksettu hommaamaan susiohjelma?

Luen monia lehtiä digitaalisina "vanhoilla" laitteillani (puhelin, tabletti). Ne toimivat hyvin ja sujuvasti lukuunottamatta Hämeen Sanomia.

Täysin samaa mieltä. Toimivuus tuli paljon huonommaksi uuden version myötä. Olen ladannut appsin sekä Anroid että IOS laitteille ja sama juttu molemmissa. Sivut latautuvat hitaasti ja varsinkin mainossivun jälkeen saa seuraavan sivun latausta odottaa pitkänkin tovin. Vanhaa, tabletuille latautuvaa ikävä.

Täysin samaa mieltä siitä, että uusi sovellus on susi. Onko tarkoitus saada ihmiset lukemaan uudestaan paperilehteä. Nykyisin lehteä pystyy lukemaan vain pätkittäin, latauksiin menee liian paljon aikaa. Joskus lehden luku ei onnistu ollenkaan. Vanhan sovelluksen aikaan lehden luku onnistui hyvin eikä tarvinnut hermoilla. Täytyykö tässä siirtyä toisiin lehtiin. Hinta pitäisi olla huomattavasti halvempi.