Luistelukentät Hämeenlinnassa surkealla tasolla

Kovasti yrittää Hämeenlinnan kaupunki mainostaa itseään omilla verkkosivuillaan mm. kuinka hankkia punaiset posket luistelemalla hyvillä jääkentillä. Totuus on kyllä nyt jotakin aivan muuta. Kävimme perheen kanssa yrittämässä luistelua viikonlopun aikana ensin lauantaina Pullerilla - kiinni. Niin. Kiinni kahden viikon yhtäjaksoisen pakkasjakson jälkeen. Noh. Kai se hyvän jään tekeminen sitten kestää. Tai voisiko olla paikallaan uusia se retropytty jo viimein. Ehkä tekojääkään ei voisi kuvitella olevan liioittelua näin kiekkokaupungissa. No mutta, nokka ettepäin. Seuraavaksi kuultiin huhu Mattilan kentän jäästä Kankaantaustassa ja sinne siis heti suunta. Jää oli jopa auki! Mutta mitä ihmettä jäälle oli onnistuttu tekemään kun sileydestä ei ollut tietoakaan: kentässä näkyi jäädytysauton renkaanjälkiä ja ihmeellisiä loskauria ja jopa rosoisia ylämäkiä? Tässäkö on tämän kiekkokaupungin osaaminen niin yksinkertaisessa asiassa kuin kentän jäädyttäminen? Edelleen, ei auta masentua. Lähdetään sunnuntaina etsimään lisää kun kerran mainostetaan ihan ykkösluokan kenttiä mm. Ojoisilla. Ojoisille siis. Siellä on varmasti ne parhaat jäät. Mitä vielä! Ojoisilla ison jääkentän jää oli kuin parkkipaikka sohjoisen kelin yllättämän nopean pakastumisen jäljiltä, ei puhettakaan siitä että se olisi luistelukunnossa saati sitten että kiekko liukuisi jään pinnalla. Edelleen puhumme lähes kahden viikon yhtäjaksoisesta pakkasjaksosta jonka aikana kaupunki ei ole onnistunut kuin pilaamaan jokaisen jääkentän jota se on "jäädyttänyt". Tässä tapauksessa jäädyttäminen tarkoittaa veden epätoivoista pärskimistä ympäriinsä ja liian nopeasti raskailla ajoneuvoilla vielä jäätymättömälle pinnalle maanista ajelua. Toistetaan muutamaan kertaan. Tässä on tulos. Ei sitten luistelua tänä viikonloppuna. Paitsi sitten. Saadaan viimeinen vihje siitä että jossakin on edes siedettävä ammattitaito veden siirtämisessä kentälle ja antamalla sen rauhassa jäätyä. Jukolan koulun kenttä! No kyllä! Täällä sentään pysyy pystyssä, kumma kyllä. Sama ilmastovyöhyke on ollut täälläkin ja silti jää on kohtuu tasaista. Ei täydellistä mutta jo menettelee tämän kaiken jälkeen. Luistelu onnistuu ja kiekkokin liikkuu pojan kanssa syötellen. Hienoa!
Mitä tässä kaupungissa oikein tapahtuu? Miksi kaupungin pääkenttä Pulleri ei ole edelleenkään luistelukunnossa? Miksi kaupungin ykköskentiksi ja luistelukunnossa oleviksi luetellut kentät, mm. Ojoinen, on aivan järkyttävässä kunnossa? Vaadin vastausta tähän viestiin henkilöiltä joiden vastuulla on kenttien hoitaminen. Miten on mahdollista että kiekkokaupungin ulkojäät ovat näin huonosti hoidettuja kautta linjan?

Vain kirjautunut käyttäjä voi kommentoida uutisia.
Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, ole ystävällinen ja ota yhteys tilaajapalveluun 03 6151 300.

Saaga jatkuu. Pullerin jääkenttä saatiin vihdoin valmiiksi ti 16.1. ja pääsin heti kokeilemaan. Sileää on ja mukava oli mennä. Tänään sitten lähdettiin koko perheen voimin kohti Pulleria illalla n klo 1730 ja kenttää ei oltu aurattu koko päivänä ja valot olivat pois päältä. Silti pukukopit olivat auki. Miksi näette kovan vaivan kentän avaamiseksi vain pitääksenne sen hoitamatta heti seuraavana päivänä? Loppuu usko.