fbpx
Kiekko

Ässät pelaa upporikasta ja rutiköyhää – ”Fiaskon ainekset"

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen haistaa Ässien olevan todellisen katastrofin äärellä. Jo varmana pidetty pudotuspelipaikka on vaarassa lipua käsistä, kun Ässät hävisi viimeksi jopa sarjan lilliputille, sarjajumbo Sportille.

Sihvonen on seurannut erityisesti poispotkitun Jyrki Ahon paikalle palkatun päävalmentaja Mikael Kotkaniemen pelitapaa.  Kauniisti sanottuna Sihvonen ei ole vaikuttunut näkemästään.

Kotkaniemi itse sanoi, että Ässien peli tulee nopeutumaan kiekkokontrollin keinoin. Sihvonen taas sanoo, että se ei ole yksinkertaisesti totta Ässien pelaamisessa.

– Nämä asiat eivät ole toteutuneet. Siksi tässä on fiaskon ainekset. En ihmettele, että Kotkaniemen pistekeskiarvo on matalampi kuin Aholla, Sihvonen kiteyttää – ja analysoi videolla Ässien problematiikkaa läpikotaisin.

Kovin satsauksin kevään pokeripöydässä pelaava Ässät pelaa juuri nyt upporikasta ja rutiköyhää.

Pelaajabudjetti on ylitetty muutamaan kertaan, mutta pudotuspelipaikan suhteen ollaan kaukana siitä, että ne voitaisiin kirkossa kuulutettaa. Se avaa esimerkiksi kovakuntoiselle HPK:lle ovea.

– Orastava paniikki muhii, kun on pian pakko voittaa pelejä. Se, että tilanne on itseaiheutettu, se on heikkoa seurajohtamista ja saunaveljien suhmurointia. Ei tässä hyvät merkit ole ilmassa – se kuva vain vahvistuu, Sihvonen sanoo.

Kiekkokiukaan videolla Sihvonen vastaa myös Satakunnan Kansan väitteisiin, jossa haastettiin Kiekkokiukaan näkemys Ässien pelaamisesta.
 

 

Menot