fbpx
Kiekko

Ässien fiaskokausi osoittaa toteen Liigan suurimman ongelman – "Sarjassa voi vain leikitellä kun todellinen hinta ei mene maksuun"

Urheilujohtajansa Jari Korpisalon irtisanonut Ässät jatkaa surullista kyntämistään Liigassa.

Joukkue, joka on voittanut vain yhden ottelun tällä kaudella varsinaisella peliajalla, hävisi tuoreeltaan 3–0 kotikentällään KooKoolle.

Kiekkokiuas-studiossa jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pitää Korpisalon potkuja ainoana positiivisena asiana Ässien lähihistoriassa.

– En halua tanssia Korpisalon haudalla, mutta tämä on siinä mielessä suurenmoinen uutinen, että vihdoinkin joku maksaa omalla selkänahallaan hinnan omista tekemisistään. Löytyy vastuunkantaja. Kerrankin johtaja kantaa vastuun, eli taho, joka palkkasi kelvottoman päävalmentajan. Tämä on vierasta suomalaisessa jääkiekossa, Sihvonen sanoo.

Kiekkokiuas tarttuu myös Ässien vt. toimitusjohtajan Mikael Lehtisen käsittämättömän ristiriitaisiin puheisiin liittyen Korpisalon potkuihin. Lehtinen sanoi, että mm., että hänen tehtävänsä on “ennustaa tulevaisuutta”.

On kuitenkin syytä muistaa, että Lehtinen istui itse Ässien hallituksessa, kun Korpisalo palkattiin.

Lehtinen kiitti Ylen haastattelussa Korpisaloa hyvästä työstä, mutta kuitenkin urheilujohtajan pesti lakkautettiin urheilullisin ja taloudellisin perustein.

– Eiköhän nyt ala olla selvää, kuka seuraavaksi lähtee. Ei tuossa ole mitään tolkkua, nyt alkaa jo vt. toimitusjohtajakin allekirjoittaa omaa lähtöään. Sitten alkaa olla jo päävalmentaja Mikael Kotkaniemen vuoro, Sihvonen sanoo.

– Suomalaisessa jääkiekossa on otettu päävalmentajien palkkaamisessa monta askelta taaksepäin, kun Liigassa ei voi karsiutua ja joutua todellisen kuilun reunalle. Voidaan lakkautella urheilujohtajan pestejä, voidaan kokeilla valmentajia ja palkkailla kavereita. Tämä on hiekkalaatikko, jossa voidaan vain leikitellä, kun todellinen hinta ei mene maksuun, Sihvonen paaluttaa.

Tällä menolla ei mene kauaa, kunnes Ässien pelaajat menevät myyntiin.

– Tämä toistuu joka kevät. Muutosta tähän ei tapahdu niin kauan, kun Liigassa ei voi karsiutua. Johtajat eivät muutosta tee, elleivät kuluttajat tee muutosta ja äänestä jaloillaan. Vain kuluttajat voivat lähettää Ässille ja Liigalle signaalin, että tämä ei käy. Liigan toimitusjohtajat ja muut johtajat hyssyttelevät, moni media hyssyttelee, joten katse kääntyy kuluttajaan. Kuluttajan täytyy äänestää jaloillaan, tai mikään ei näytä muuttuvan.

Asiasanat

Menot