fbpx
Kiekko

Ässien käsittämättömille suunnitelmille tyly arvio– ”Ei tällaisen pelleilyn pitäisi olla mahdollista!”

Ovi on käynyt Porissa tiuhaan tahtiin. Tällä kaudella liigajumbo Ässät on jo antanut potkut urheilujohtaja Jari Korpisalolle, apuvalmentaja Petteri Niittyselle ja päävalmentaja Mikael Kotkaniemelle.

Ässät julkaisi viime viikolla tulevia suunnitelmiaan. Se palkkasi itselleen kerralla kolme päävalmentajaa: Pasi Kaukorannan vetämään kauden loppuun, kausiksi 2019-21 nimetyn puolituntemattomuuden Jari Pasasen ja myöhemmin nimettävän valmentajan kausiksi 2021-23. Lisäksi jatkossa seuran urheilupuolta vetää työryhmä.

Kiekkokiukaan saamien tietojen mukaan 2021-23 Ässien päävalmentajana tulisi toimimaan alle 16-vuotiaiden maajoukkuetta vetävä Petri Karjalainen.

 

Petteri Sihvonen on entistä enemmän huolissaan Ässien tulevaisuudesta. On puhuttu miten Ässät on viidessä vuodessa pudonnut mestarista pohjamutiin, mutta nyt pitää olla huolissaan onko Ässät pohjalla seuraavatkin viisi vuotta – ja kestääkö seura sitä?

– Hämmästyttää. En löydä hyvällä tahdollakaan tässä mitään hyvää. Liigan imagon, brändin ja tuotteen kannalta pitää olla huolissaan. Suurennuslasillakaan ei löydy tästä logiikkaa. Jotkut vetävät taustalla nyt naruista. En usko, että nykyinen johto olisi keksinyt näin mielikuvituksellisen suunnitelman. Tämä on niin hassu kuvio, että sen ei voi sanoa onnistuneen vaikka mitä tapahtuisi. Mitään näköalaa tällä hetkellä ei ole miksi tämä olisi järkevää, Sihvonen luukuttaa.

 

Kiukaalla ihmetellään, että onko Ässät niin naiivi että se kuvittelee, että kyseiset päätökset kutsuisivat jatkossa osaajia puoleensa ylhäältä alas? Tai että valmentajat todella tekisivät seuraavalle työtä sen sijaan että tekisivät seuraavalle valmentajalle juttua.

– Ässien toiminta ei ole tällä hetkellä Liiga-tason toimintaa. Tätä Kiekkokiuasta en olisi koskaan halunnut tehdä. Nyt puhutaan kuitenkin Liigalle tärkeästä ja arvokkaasta seurasta.

Mitä Ässissä on tapahtunut? Ketkä vetävät taustalla naruista? Mitä päävalmentajanimistä ja Ässien päätöksistä pitäisi ajatella?

Sitä pohtii studiolähetyksessään Kiekkokiuas:

Asiasanat

Menot