fbpx
Kiekko

Ennakkosuosikki liisterissä HIFK:n kanssa – Sihvoselta ankarat pyyhkeet Kärpille: "Jotain on muutettava"

Kiekkokiuas pureutuu Kärppien ja HIFK:n väliseen välieräsarjaan, jossa tilanne on otteluvoitoissa kutkuttava 2–2 ennen perjantai-iltaa. Toistaiseksi joukkueet ovat edenneet kotivoittojen tasatahdissa, mutta Kärppien tähän saakka nähdyn pelin taso aiheuttaa vaikutelman, että IFK:n vierasvoitto lähestyy.

Petteri Sihvonen arvioi, että nyt Mikko Mannerin johtama kärppälauma on nyt tilanteessa, jossa sen pitää muuttaa lähestymistään pelillisesti.

– Mitään ottamatta HIFK:lta pois, Kärpät oli jo aikamoisissa vaikeuksissa Ilvestä vastaan. Kyse on yksinkertaisesti sanottuna siitä, että kun vastustaja pelaa hyvää suomalaisen lätkän identiteettiä Meidän peliä, se ajaa Kärpät suuriin vaikeuksiin. Viime vuonna pelitapaa muutettiin jo puolivälierissä, mutta nyt mennään jo välieriä. Nyt on mielenkiintoista nähdä mitä siirtoja Manner esikuntineen nyt tekee vai jatketaanko uppiniskaisuuden tiellä, Sihvonen petaa.

– Ei se niin voi olla, että voittaa mestaruuden niin, että peliä ei saada kulkemaan. Ja Kärpillä se ei ole kulkenut vielä näissä pudotuspeleissä parhaalla tavalla kertaakaan. Nyt Kärpät on ollut se, joka on provosoitunut ja pitää käräjiä maalinedustoilla. Jarno Pikkaraisen HIFK on nyt se, joka nauttii härnäämisestä. Kärppien pitäisi oppia kääntämään toinen poski.

Jarno Pikkaraisen luotsaaman HIFK:n paineistaminen on aiheuttanut Kärpille harmaita hiuksia.

– Täytyy muistaa, että myös Ari-Pekka Selinin johdolla HIFK viime kaudella ajoi Kärpät jo seitsemään peliin välierissä. Se mikä nyt Pikkaraisen johdolla on muuttunut, on, että enemmän puolustetaan eteenpäin aina tilaisuuden tullen. Jos on 50-50 -tilanne, prässätäänkö vai vetäydytäänkö, pelaajat ovat valinneet prässin. Aloitteellisempana HIFK vie nyt pelin virtausta koska pelaajat ovat kaistoillaan ja lähempänä toisiaan, Sihvonen sanoo – ja avaa asiaa lisää taktiikkataululla.

Kuinka paljon Sihvonen antaa tunnustusta Pikkaraiselle ja HIFK:lle tähän asti nähdystä? Mitä ongelmia Kärppien pelissä on taktisesti? Se selviää Kiekkokiukaan lähetyksessä? Entä mitä Sihvonen on mieltä Pikkaraisen lausunnoista Kärppä-vahti Veini Vehviläistä kohtaan? Mitä Sihvonen sanoo median kirjoittelusta? Kaikki tämä selviää Kiekkokiukaan studiolähetyksestä.

Asiasanat

Menot