Kiekko

Entinen HPK-hyökkääjä Jaakko Turtiainen pahoinpideltiin verryttelylenkillä Puolassa – Ottelu peruttiin

Entinen HPK-hyökkäjä ja nykyisin Puolan liigassa Katowicen joukkuetta edustava Jaakko Turtiainen joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi perjantaina Puolassa lämmitellessään illan ottelua varten.
Jaakko Turtiainen on edustanut urallaan Liigassa HPK:ta 202 runkosarjaottelussa ja hän on voittanut Pikkuleijonissa MM-pronssia vuonna 2009. KUVA: Tomi Natri / All Over Press

Sen piti olla ihan tavallinen jääkiekko-ottelu vieraskentällä perjantai-iltana Puolan pääsarjassa Katowicen ja Jastrzębienin välillä.

Katowicen hyökkääjä ja entinen HPK-pelaaja Jaakko Turtiainen oli rutiininomaisesti lenkkeilemässä Jastrzębienin hallin läheisyydessä ja ottamassa alkulämpöä päälle, kunnes kaksi miestä hyökkäsi hänen kimppuunsa nyrkein.

He löivät Turtiaista niskan ja pään alueelle.

– Olin juoksemassa lenkkiä, kunnes kaksi henkilöä juoksi takaa minut kiinni. He hyökkäsivät kimppuuni varoittamatta. He näkivät, että minulla oli päällä seuran logolla varustettu huppari, Hämeen Sanomien tavoittama Turtiainen, 28, kertoo tapahtumien kulusta.

Kaksi henkilöä pakotti Turtiaista riisumaan seuralogolla varustetut vaatteet pois päältä ja ojentamaan ne hyökkääjille.

– He puhuivat Puolan kieltä. En ymmärtänyt siitä mitään, mutta elekielen ymmärsin. He käänsivät hupparin nurinperin niin, että seuramme logoa ei näkyisi. Lähdin aika kiireen vilkkaa tilanteesta pois, kun pääsin, enkä jäänyt katselemaan taakse, Turtiainen selvittää.

Turtiainen pääsi omin voimin takaisin joukkueen pukuhuoneeseen.

 

Hyökkääjiä on mediassa kuvailtu vastustajajoukkueen kannattajiksi. Kun tapahtumasarja selvisi, ottelu päätettiin jättää välistä. Poikkeuksellinen tapaus on pysäyttänyt Puolan jääkiekkoyhteisössä.

– Tämä on tietysti todella järkyttävä tilanne ja se on ollut täälläkin ennennäkemätöntä. Ei tällaista ole tapahtunut ennen, Turtiainen sanoo.

Turtiainen haluaa korostaa, että kyse on yksittäistapauksesta – vaikka se onkin järkyttävä sellainen. MTV Urheilun tietojen mukaan poliisi olisi saanut tekijät kiinni.

– Olen halunnut ajatella, että tämä on vain yksittäinen tapaus, joka ei liity vastapuolen seuraan tai mihinkään tällaiseen. On todella ikävää, että näin kävi.

 

”Onneksi ei lopulta käynyt niin pahasti kuin olisi voinut käydä.”


Tärkein tieto
on kuitenkin se, että Turtiainen selvisi väkivaltaisesta hyökkäyksestä kuitenkin vakavilta vammoilta. Olosuhteisiin nähden Turtiainen kertoo voivansa hyvin.

– Niskaan sattuu edelleen vähän ja jomottaa, mutta ei tässä mitään. Ihan ok vointini on, Turtiainen kommentoi.

Turtiainen kävi tapahtumien seurauksena sairaalassa asianmukaisissa tarkistuksissa.

– Päästä otettiin kuvat ja vammat tutkittiin hyvin. Kun tutkimukset olivat tehty, he päästivät minut pois sairaalasta, Turtiainen kertoo.

– Korvan takana ei ole näkyvää ruhjetta, mutta kipua on ja päätä jomottaa. Päätimme, että en pelaa sunnuntaista otteluamme.

Turtiainen kertoo tavanneensa joukkueen lauantaiaamuna.

– Kaikki ovat olleet järkyttyneitä ja huolissaan johtoa myöten. Onneksi ei lopulta käynyt niin pahasti kuin olisi voinut käydä, Turtiainen luonnehtii. HäSa