Kiekko

Erilaisissa sotkuissa ryvettynyt Pelicans lentänyt kaikesta huolimatta kaukalossa – "Kiitos kuuluu Ville Niemiselle"

Debyyttikauttaan valmentanut Ville Nieminen on saanut toistaiseksi Pelicansin liitämään korkealla. Ennen perjantain liigakierrosta Pelicans majaili sarjassa viidentenä.

Mistä se johtuu, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen?

– Nieminen on saanut joukkueensa pelaamaan sitoutuneesti ja hänellä on ehkä johtamiseen liittyviä kykyjä. Hänen persoonansa on innostunut, ehkä jopa hieman erikoinen. Toinen asia on, että Nieminen on hiljalleen purkanut aiemmin valmennettua haaskalintujääkiekkoa. Pienillä siirroilla, mutta vähitellen edeltävä pelikirja on heitetty pois Lahden hallista. Peli alkaa olla kasassa, mutta välillä olen näkevinäni, että hieman myöhästellään karvauspelin kanssa, Sihvonen sanoo.

Sihvonen muistuttaa, että Niemisellä ei ole helppo paikka, kun vieressä on seuran pääomistaja Pasi Nurminen.

– Se nostaa suorituksen arvoa. Ottamatta kantaa, mikä on heidän välinen kemiansa, mutta ainakin näkemys jääkiekosta on hyvin erilainen.  Valmentaminen on herkkää hommaa, jarrun ei pitäisi sijaita valmennuskopilla tai vaihtoaitiossa. Nieminen on myös valmentanut sopimuksensa erikoisen tarkastelujakson vuoksi päivästä numero yksi työpaikastaan sen sijaan, että hän olisi voinut innovoida uutta. Tästä huolimatta Nieminen on onnistunut ja siksi on yksi parhaiten onnistuneista koutseista alkukaudella.

Pelicansin ympärillä on lisäksi tuullut ja tuivertanut erilaisten kiusallisten uutisointien seurauksena.

Asiasta ensimmäisenä kertonut Etelä-Suomen Sanomat ja Ylen MOT-ohjelma ovat uutisoineet Pelicansin pääomistajan Pasi Nurmisen saaneen satoja tuhansia euroja virolaiselta pöytälaatikkofirmalta. Yhtiön taustalla on Mika Wilenius, joka on pääepäiltynä rikostutkinnassa, joka kohdistuu Nuorisosäätiön entisiin johtajiin Aki Haaroon ja Perttu Nousiaiseen.

Suomen Kuvalehden mukaan uutisointi olisi puolestaan saanut seuran painostamaan lehteä. Onko Liipolan Hasek sittenkin Suomen Chicagon Trump?

– En ole näiden kysymysten asiantuntija, mutta kun Nurmisen ympärillä on tällaistakin kuormaa ja mieltymys peliin on erilainen, siihenkin nähden Pelicansilla on mennyt hyvin. Se on surullista, kun on itsekin Lahdessa valmentanut, seurata tätä oheiskeskustelua. Se, että Pelicans on kaikesta tästä huolimatta menestynyt hyvin, siitä kiitos kuuluu Niemiselle.

Miksi Nieminen poikkeaa muista entisistä pelaajista, jotka alkavat valmentaa heppoisemmin eväin? Sekin selviää Kiekkokiukaan studiolähetyksestä:

Päivän lehti

23.1.2020