Kiekko

Filip Riskalle paikka HPK:ssa loppukaudeksi, Oskari Lehtisen try-out ei tuottanut sopimusta

Filip Riska valmistautui ottamaan HV71:n Sebastian Wännströmin taklausta vastaan elokuun lopun harjoitusottelussa.

Hämeenlinnan Pallokerhossa vahvan alkukauden pelannut nelossentteri Filip Riska on saanut seuraan loppukauden kestävän sopimuksen. Keskushyökkääjä pelasi elo–syyskuun koeajalla ja teki seitsemässä ensimmäisessä liigaottelussa kaksi syöttöpistettä.

Riska on ollut HPK:n tärkein alivoimapelaaja, raatamalla ainoana yli 15 minuuttia vajaamiehityksen aikana. Hänen plus-miinuksensa on yhtenä harvoista kerholaisista positiivinen.

– Filip on ollut meille tärkeä palanen aloituksissa, alivoimapelaamisessa ja neloskentän puolustavassa roolissa. Vaikka parannettavaakin vielä löytyy, nuoren joukkueen on hyvä pitää kiinni näin kokeneesta pelaajasta. Filipin arvo nousee edelleen ratkaisupelejä pelattaessa, HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola perusteli tiedotteessa.

Viime kaudella Vaasan Sportissa ja Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason Allsvenskanin Björklövenissä kiekkoillut Riska saapui elokuun alussa Hämeenlinnaan try-outille.

Sen sijaan toinen try-out-pelaaja, laitahyökkääjä Oskari Lehtinen ei saanut sopimusta. Mestiksen Jokipojissa viime kaudella hyvät tehot latonut Lehtinen ei päässyt kunnolla liigavauhtiin. Hän pelasi nelosketjussa jämäminuutit kahdessa ottelussa Filip Krivosikin loukkaantumisen jälkeen ja sai yhden syöttöpisteen.

– Tällä hetkellä hänen panoksensa ei ole sitä, mitä joukkue tarvitsee, Toivola totesi.

Urheilujohtaja vihjasi myös, että lisävahvistuksia voi olla tulossa.

– Meillä on joitakin avonaisia asioita ja kun ne selviävät, teemme päätöksiä hankintapuolella, Toivola sanoi.

Päivän lehti

19.1.2020