Kiekko

Hakkeri kaappasi entisen HPK-valmentaja Timo Lehkosen Facebook-tilin ja kirjoitteli puistattavia törkeyksiä – "Jollain on selkeästi paha olla"

Hakkeri oli ehtinyt solvata ja ladella törkeyksiä pilvin pimein, kunnes mestarivalmentaja Timo Lehkonen sai tilinsä poistettua. Lehkonen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.
Timo Lehkonen joutui kokemaan internetajan nurjan puolen. Kuva: Terho Aalto

Apuvalmentajana HPK:ssa Suomen mestaruuden ja Nuorissa Leijonissa maailmanmestaruuden voittanut Timo Lehkonen havahtui keskiviikkoiltana viestien ja puhelimien tulvaan. Viestit kertoivat, että Lehkosen Facebook-tililtä oli alkanut sataa törkeyksiä ja solvaavia päivityksiä.

Yhdessä niistä väitettiin Lehkosen kunnallispolitiikassa mukana olevan vaimon Helena Lehkosen olevan kuollut ja että Lehkonen aikoisi juopotella itsensä hengiltä.

Kyseinen päivitys ei edes ole puistattavimmasta päästä.

– Sain varmasti kymmeniä viestejä ja puheluita siitä, että mitä oikein tapahtuu? Ihmiset ihmettelivät viestien outoutta ja kamaluutta ja miettivät onko joku kaapannut tilini. Ja näin oli, tili oli kaapattu. Pieni paniikki siinä tuli. Tunti meni ennen kuin pääsin lopettamaan Facebook-tilini, Lehkonen kertoo.

– En edes viitsi sanoa ääneen mitä kaikkea siellä oli kirjoitettu, mutta ei tässä kyse ollut mistään leikin asiasta.

 

Sähköpostitiliään Lehkonen ei ole vielä saanut lopetettua. Hän ei vielä tiedä, millaista vahinkoa hakkeri on aiheuttanut.

– Sähköpostille en vielä ole saanut tehtyä mitään, koska salasana on vaihdettu. Hakkeri on yrittänyt mahdollisimman paljon solvata ja aiheuttaa minulle pahaa, Lehkonen toteaa.

Lehkonen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

– Kuka tietää onko hän päässyt käsiksi esimerkiksi luottokortti- tai maksutietoihin? Siltä varalta rikosilmoitus on hyvä tehdä kaikkien, jotka joutuvat kokemaan vastaavaa.

 

Urallaan myös HPK:n päävalmentajana ja valmennuspäällikkönä toiminut Lehkonen ei tiedä vielä kuka on hakkeroinut hänen tilinsä.

– Tuntuu oudolta, miksi juuri minä. Joku juttu tässä varmaan on taustalla, oliko sitten kyse jääkiekko- tai politiikka-asioista, Lehkonen miettii.

Lehkonen ei tiedä aikooko hän palata tapauksen jälkeen enää sosiaaliseen mediaan.

– Tämä oli selkeä viesti minulle – ja ehkä sitten kaikille muillekin – että kannattaa olla varovainen somessa. Henkilökohtaisesti tämän vielä kestää, mutta kun kyse on vaimosta, lapsista ja muista läheisistä, se on erityisen kamalaa. Jollain on selkeästi paha olla, Lehkonen sanoo. HäSa