fbpx
Kiekko

Hämeen Sanomat kysyi paikallisilta vaikuttajilta kuumasta perunasta: Tarvitseeko Hämeenlinna monitoimiareenan?

Julkisuudessa esille noussut potentiaalinen Hämeenlinnan monitoimiareenahanke puhuttaa.
KUVA: Pekka Rautiainen, arkisto

”Katson asiaa kiinteistökehittäjän ja -ylläpitäjän näkökulmasta. Nämä ovat valtavan isoja ja kalliita hankkeita ja se mistä rahoitus kasattaisiin askarruttaa. Myös ylläpitokustannukset ovat korkeita. Iso kysymys on, miten paljon saadaan asiakkaita tiloja käyttämään. Alueella on tarvetta noin 3000 henkilöä vetävälle konserttitilalle. Näyttää siltä, että Ritariareena vaatii isoja peruskorjauksia ja jääkiekko tarvitsee hyvän areenan ja voi olla hyvä ajatus tehdä kokonaan uutta kuin korjata vanhaa. Mutta riittääkö yleisöä ja tapahtuman tekijöitä ja mikä on Hämeenlinnan vetovoima? Kaupungilta hankkeen tarvitsemia rahoja ei löydy, joten löytyykö tarpeeksi yksityisiä rahoittajia? Muita vastaavia hankkeita ei kannata kopioida, vaan tähän pitäisi löytyä oma hämeenlinnalainen ajatus. Kantaa en halua ottaa ennen kuin on riittävästi tietoa.”

Mervi Käki
Linnan Kehitys oy:n toimitusjohtaja

”Saattaa tarvitakin. Asiasta on puhuttu silloin tällöin jo sen jälkeen kun edellinen iso korjaus Rinkelinmäen halliin tehtiin, se oli niissä oloissa välttämätön. Tämä on sellainen asia, että sitä kannattaa tutkia ja pohtia vakavasti. Kysymykseen pitää suhtautua kylmän rationaalisesti ja tutkia hyvin laajasti muultakin pohjalta kuin vain HPK:n kehityksen näkökulmasta tai että se olisi kiva tai että haluaisimme tällaista. Tässä on hirvittävän monta puolta, siksi vastaus ei ole kyllä, ei tai edes ehkä tässä vaiheessa. Ehdottomasti nyt on juuri oikea aika aloittaa asian pohtiminen ja siitä keskusteleminen. Taustatyöt pitää tehdä ammattimaisesti – ei poliittisesti. Lopullinen päätös on tietysti poliittinen, mutta tarpeen kartoituksen täytyy olla ammattimaisen harkinnan lopputulos.”

Jouko Astor
Verkatehtaan toimitusjohtaja

”Minun mielestäni tarvitsee. Täällä on aktiivista urheilua ja siellä voidaan järjestää monenlaista tapahtumaa, jotka kuuluvat olennaisena osana Hämeenlinnan kulttuuriin.”

Marko Palo
jääkiekon maailmanmestari

”En ole hirveästi miettinyt asiaa. Varmasti sille käyttöä on. Koen Steelersin näkökulmasta, että Elenia-areena täyttää meidän tarpeitamme hyvin. Isommassa kuvassa nämä ovat aina myös taloudellisia kysymyksiä, mikäli monitoimiareena halutaan rakentaa.”

Noora Lavonen
Steelersin toiminnanjohtaja

“Riippuu minkälaista rakennetaan. Jäähalli tarvitaan ennemmin tai myöhemmin, jos Hämeenlinnassa aiotaan pelata korkealla sarjatasolla jääkiekkoa. Se on tärkeää alueelle. Monikäyttöinen areenakin tarvitaan, mutta mitä sitten tarkoitetaan monikäyttöisyydellä, sitä en osaa sanoa.”

Ville Kalliomäki
Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri

”Mielestäni ei tarvita. Ei ole kuin yksi laji, jääkiekko, joka monitoimiareenaa pystyy hyödyntämään. En usko, että yksityistä rahaakaan löytyisi tarpeeksi. Olisihan se hienoa, jos olisi tapahtumia ja niitä riittäisi hankkeen perusteluksi – mutta en usko, että riittäisi.”

Ville Dahlman
HJS-akatemia ry:n toiminnanjohtaja

LUE LISÄÄ: Keskustelut monitoimiareenahankkeesta alkaneet Hämeenlinnassa – HPK:n toimitusjohtaja: ”Toivottavasti asia etenee”

Menot